ΚΑΙΡΟΣ

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια μετά την «μάχη» του με την αφασία

Η κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωση της αφασίας «έχει επιδεινωθεί» και πλέον έχει εξακριβωθεί πως πάσχει ειδικότερα από μετωποκροταφική άνοια.

Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του με μια εκτενή ανάρτηση στο instagram.

Όπως περιέγραψε η κατάσταση της υγείας του μετά την διάγνωση της αφασίας «έχει επιδεινωθεί» και πλέον έχει εξακριβωθεί πως πάσχει ειδικότερα από άνοια.

Μάλιστα αντιμετωπίζει προβλήματα με την ομιλία του.

O 67χρονος Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε πιο συγκεκριμένα με μετωποκροταφική άνοια (FrontoTemporal Dementia), η οποία προκαλεί εγκεφαλικές διαταραχές επηρεάζοντας τις ικανότητές του να μιλήσει και να επικοινωνήσει.

Όπως αναφέρεται σε δήλωση που υπεγράφη από τα παιδιά, τη σύζυγό του Emma Heming αλλά και την πρώην σύζυγό του Demi Moore η οποία και δημοσιοποιήθηκε στο The Association for Frontotemporal Degeneration, η οικογένειά εκφράζει βαθύτατη ευγνωμοσύνη για την εκδήλωση αγάπης, υποστήριξης και στήριξης του κόσμου στο περιθώριο του αγώνα που δίνει ο εμβληματικός ηθοποιός. 

«Η οικογένειά μας θέλει να αναφέρει αρχικά ότι εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη της για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει όλοι από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους.

Στο πνεύμα αυτού, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, καθώς τώρα έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει. Από τότε που ανακοινώσαμε ότι διαγνώστηκε με αφασία την άνοιξη του 2022, η κατάσταση του Μπρους έχει επιδεινωθεί και τώρα έχουμε μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD).

Δυστυχώς, αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και αυτό είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που έχει ο Μπρους. Αν και αυτό είναι επώδυνο, παράλληλα είναι και ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση.

Η FTD είναι μια σκληρή ασθένεια για την οποία πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακούσει ποτέ και μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε. Για άτομα κάτω των 60 ετών, η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε.

Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, κάτι που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των ΜΜΕ μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».

Πηγή: skai.gr