Αθώος δήλωσε στις κατηγορίες για την παράνομη κατοχή όπλου και τα ναρκωτικά ο Χάντερ Μπάϊντεν

Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, ο Χάντερ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια και πρόστιμα έως 750.000 δολαρίων

Αθώος δήλωσε ο Χάντερ Μπάιντεν ενώπιον του δικαστηρίου την Τρίτη στις κατηγορίες για παράνομη κατοχή όπλου και για χρήση ναρκωτικών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να διαψεύσει τους ισχυρισμούς των ρεπουμπλικάνων που ήθελαν τον γιο του Αμερικανού προέδρου να έχει καταλήξει σε συμφωνία με τις δικαστικές αρχές που θα οδηγούσε στην αποφυγή φυλάκισης.

Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί ποτέ σε παιδί προέδρου και φαίνεται ότι θα επισκιάσει την επανεκλογή του Μπάιντεν.

Στον Χάντερ απαγγέλθηκαν κατηγορίες τον περασμένο μήνα από τον  ειδικό εισαγγελέα Ντέιβιντ Βάις για τρεις ποινικές υποθέσεις που σχετίζονται με ψέματα που δήλωσε σε ομοσπονδιακό έγγραφο.

Εάν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, ο Χάντερ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 25 χρόνια και πρόστιμα έως 750.000 δολαρίων..

Ο Βάις διορίστηκε στην υπόθεση από τον Γενικό Εισαγγελέα Merrick Garland εν μέσω αντιδράσεων από ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους.

Η δίκη την Τρίτη διεξάγεται σε ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στο Wilmington του Delaware.

Το 2018 ο Χάντερ δήλωσε σε ομοσπονδιακό έντυπο πυροβόλου όπλου ότι δεν ήταν εθισμένος ή δεν χρησιμοποιούσε παράνομες ουσίες τη στιγμή που αγόρασε ένα όπλο Colt Cobra.

Μια συμφωνία για την απόσυρση των κατηγοριών για τα όπλα και των χωριστών φορολογικών επιβαρύνσεων κατέρρευσε τον Ιούλιο, όταν ο περιφερειακός δικαστής Maryellen Noreika στο Wilmington του Delaware αρνήθηκε να το δεχτεί.
 

Πηγή: skai.gr