Ισραήλ: «Η ευθύνη είναι δική μου που δεν αποτρέψαμε την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» λέει ο αρχηγός της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας

«Ως ηγέτης της οργάνωσης, η ευθύνη για αυτό είναι δική μου», λέει ο Μπαρ

Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, επισημαίνει ότι είναι προσωπικά υπεύθυνος για την έλλειψη έγκαιρης προειδοποίησης για τη δολοφονική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της, Ρόνεν Μπαρ αναφέρει: «Παρά το γεγονός πως πραγματοποιήσαμε μια σειρά από ενέργειες, δυστυχώς το Σάββατο δεν μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μια επαρκή προειδοποίηση που θα επέτρεπε την αποτροπή της επίθεσης».

«Ως ηγέτης της οργάνωσης, η ευθύνη για αυτό είναι δική μου», λέει ο Μπαρ. «Θα υπάρξει χρόνος για έρευνες. Τώρα παλεύουμε» πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 10 μέλη της Σιν Μπετ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους The Times of Israel.

«Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε μια απλή μάχη. Μια μάχη κερδίζεται με μια εικόνα νίκης και σιωπή, ένας πόλεμος τελειώνει με μια αποφασιστική νίκη και μια αλλαγή της κατάστασης. Δεν υπάρχει όριο συνόρων, κανένα χρονικό όριο. Μέχρι το τέλος», προσθέτει ο Μπαρ. 

Πηγή: skai.gr