Το Twitter έχει εντοπίσει έως τώρα 201 ύποπτους λογαριασμούς. Είκοσι-δύο εξ αυτών ταυτίζονται με ορισμένους από τους ύποπτους χρήστες και διαφημιστές που ανακάλυψε πρόσφατα το Facebook, ενώ οι υπόλοιποι 179 συνδέονται ή σχετίζονται με αυτούς.
Ωστόσο, ο περιορισμένος όγκος πληροφοριών που μοιράστηκε το Twitter με το Κογκρέσο έγινε άμεσα στόχος κριτικής, με τον Δημοκρατικό αντιπρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών της Γερουσίας Μαρκ Γουόρνερ να κατηγορεί την εταιρεία ότι προσέφερε «ανεπαρκή» δεδομένα «σε σχεδόν κάθε επίπεδο».
«Ειλικρινά νομίζω ότι δεν καταλαβαίνουν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα», ανέφερε στη συνέχεια στο Twitter ο κ. Γουόρνερ.
Το Twitter αποκάλυψε επιπλέον ότι το ρωσικό δίκτυο Russia Today, που έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, επένδυσε τουλάχιστον 274.100 δολάρια σε διαφημίσεις που είχαν στόχο την αμερικανική αγορά τη χρονιά των εκλογών. Το ποσό είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τη διαφημιστική δαπάνη 100.000 δολαρίων που έχει διαπιστώσει το Facebook.
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συμπέραναν στα τέλη του 2016 ότι το Κρεμλίνο ενορχήστρωσε εκστρατεία κυβερνο-επιθέσεων και παραπληροφόρησης ώστε να πλήξει την Δημοκρατική προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον, και το RT ήταν ένα από τα κύρια όργανα διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Τρεις λογαριασμοί του RT προώθησαν συνολικά 1.823 αναρτήσεις που «σίγουρα ή δυνητικά» απευθύνονταν στο αμερικανικό κοινό, σύμφωνα με το Twitter. Στόχος των επίμαχων τιτιβισμάτων ήταν χρήστες που παρακολουθούν τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και προωθούσαν ειδήσεις του ρωσικού δικτύου.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.