Ο Ολάντ ορίζει τον Ζαν-Μαρκ Ερό νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας

Από το Μέγαρο των Ηλυσίων ανακοινώθηκε η επικράτηση του 62χρονου γερμανομαθή Ζαν-Μαρκ Ερό για τη θέση του πρωθυπουργού της Γαλλίας.

Το 1997 ο Ερό είχε οριστεί επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών, περίοδο όπου ο Ολάντ έγινε γραμματέας του κόμματος. Ο νέος πρωθυπουργός θεωρείται στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ και προσωπική του επιλογή. Πλεονέκτημα θεωρείται και η καλή γνώση που διαθέτει στα Γερμανικά, έχοντας διατελέσει καθηγητής Γερμανικών.


Η υποψηφιότητά του είχε προκαλέσει αντιδράσεις εξαιτίας μίας καταδίκης του προ δεκαπενταετίας για την κακοδιαχείριση κατά τη θητεία του ως αντιδήμαρχος της Νάντης. Ο Φρανσουά Ολάντ είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει σε κυβερνητικές θέσεις στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος που είχαν κατά το παρελθόν εμπλοκές με τη δικαιοσύνη.

Ωστόσο συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι ο κ. Ερό δεν έχει ποτέ καταδικαστεί για κάτι που να αφορά τον προσωπικό του πλουτισμό και συνεπώς δεν δημιουργείται θέμα ανάμεσα στις προεκλογικές δεσμεύσεις Ολάντ και την επιλογή του Ερό.
Πηγή: skai.gr