Αποκαλύφθηκε ο κορυφαίος Βρετανός βουλευτής που συνελήφθη για βιασμό

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος με ανάρτηση στο X, γράφοντας ότι ανακρίθηκε για πρώτη φορά από την αστυνομία προ τριών εβδομάδων, όταν και όπως σημειώνει είχε κάνει αναφορά για ανησυχία περί εκβιασμού σε βάρος του

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων Κρίσπιν Μπλαντ αποκαλύφθηκε ως ο κορυφαίος Συντηρητικός βουλευτής που συνελήφθη στη Βρετανία μετά από καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο κ. Μπλαντ με ανάρτηση στο X, γράφοντας ότι ανακρίθηκε για πρώτη φορά από την αστυνομία προ τριών εβδομάδων, όταν και όπως σημειώνει είχε κάνει αναφορά για ανησυχία περί εκβιασμού σε βάρος του.

Στην ανάρτησή του χαρακτήρισε τη χθεσινή σύλληψή του «αχρείαστη», καθώς είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί πλήρως με την αστυνομική έρευνα, από την οποία δηλώνει βέβαιος πως θα βγει δίχως κατηγορίες σε βάρος του.

Η αστυνομία της κομητείας του Σάρεϊ νοτίως του Λονδίνου επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός άνδρα το πρωί της Τετάρτης στην πόλη Χόρλεϊ.

«Ο συλληφθείς έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ενόσω συνεχίζονται οι έρευνες», πρόσθεσε εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης.

Πρόκειται για ένα ακόμα από πολλοστά περιστατικά καταγγελίας κατά βουλευτών για αδίκημα σεξουαλικής φύσης.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα οι Συντηρητικοί έχασαν τη βουλευτική έδρα του Τάμγουορθ σε αναπληρωματική εκλογική διαδικασία μετά από την καθαίρεση του πρώην υπουργού Κρις Πίντσερ, ο οποίος είχε αγγίξει με ανάρμοστο τρόπο άνδρα σε μπαρ λέσχης, μετά από κομματική εκδήλωση.