Ανάλυση SkyNews: Ποια είναι η εμπλοκή του Ιράν στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς - Δείτε βίντεο

Στην ανάλυση γίνεται λόγος για το μίσος των δύο πλευρών που τροφοδοτεί αυτόν τον πόλεμο σε αντίθεση με άλλες συρράξεις που υπαγορεύονται από φιλοδοξίες όπως ο επεκτατισμός και η οικονομία

Τη διάχυση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, γεγονός που θα πυροδοτούσε η εμπλοκή του Ιράν στη σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χαμάς, αναλύει ο στρατιωτικός αναλυτής Sean Bell στο Sky News.

Στην ανάλυση γίνεται λόγος για το μίσος των δύο πλευρών που τροφοδοτεί αυτόν τον πόλεμο σε αντίθεση με άλλες συρράξεις που υπαγορεύονται από φιλοδοξίες όπως ο επεκτατισμός και η οικονομία. Σε αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα έγκειται και η επιλογή της λύσης της σύγκρουσης η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από πολιτική. 

Στο ερώτημα που έχει τεθεί στον απόηχο αυτής της σύγκρουσης εστίασε και ο Sean Βell, που δεν είναι άλλο από το ποιος επωφελείται από τον πόλεμο, «δείχνοντας» προς το Ιράν. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην εξομάλυνση των σχέσεων κάποιον αραβικών χωρών που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια και την αντίδραση του Ιράν κατά αυτής της εξέλιξης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι χρηματοδοτεί τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς.

«Έτσι, αν και δεν έχουμε αποδείξεις για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο, η σκοτεινή σκιά του Ιράν κρέμεται πολύ βαριά πάνω στον χρόνο και τις επιπτώσεις αυτής της επίθεσης», δήλωσε ο Bell.

Αναφορικά με την χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, ο στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε ότι καθυστερεί διότι το Ισραήλ «επεξεργάζονται ποιοι είναι οι στόχοι τους». 

Ένα πρόβλημα με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι ισραηλινές δυνάμεις είναι η διείσδυση των τεθωρακισμένων οχημάτων  τους σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Η Γάζα είναι μία περιοχή 45 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην οποία κατοικούν 2,3 εκατ. άνθρωποι, καθιστώντας την την πιο πυκνοκατοικημένη στον πλανήτη.
 

Πηγή: skai.gr