ΚΑΙΡΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία - Ένας νεκρός και τραυματίες - Ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» - Σπεύδει ο Μακρόν - Bίντεο

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο λύκειο Gambetta στο Arras- Ακινητοποίησε και συνέλαβε τον δράστη - Το Ελιζέ ανακοίνωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Συναγερμός σήμανε στην περιοχή Αράς της Γαλλίας. Η αστυνομία έσπευσε σε λύκειο της περιοχής, όπου αναφέρθηκε ότι άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχου Ακμπάρ», όπως μετεδωσε το AFP επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Από την επίθεση υπάρχει ένας καθηγητής νεκρός και δύο σοβαρά τραυματίες. Ο ένας από τους τραυματίες είναι φύλακας ασφαλείας, που φέρει πολλά χτυπήματα από μαχαίρι, και ο δεύτερος είναι καθηγητής του λυκείου, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Επί τόπου σπεύδει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε το Ελιζέ. Η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 11 το πρωί, στο λύκειο Gambetta στο Arras.

Σύμφωνα με το BFM TV ο συλληφθείς είναι περίπου 20 ετών και πιθανόν πρώην μαθητής στο σχολείο, ενώ συνελήφθη και ο αδερφός του.

Η επίθεση πραγματοποιείται σχεδόν τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμυέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού, δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης.

Ο 18χρονος δολοφόνος, Ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Πηγή: skai.gr