ΚΑΙΡΟΣ

Ακόμα 2 παραιτήσεις κορυφαίων συμβούλων του Τζόνσον - Συνολικά 4 σε 1 μέρα

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Την παραίτησή τους υπέβαλαν το βράδυ της Πέμπτης από την Ντάουνινγκ Στριτ οι δύο κορυφαίοι σύμβουλοι του Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής προσωπικού Νταν Ρόζενφιλντ και ο προϊστάμενος ιδιαίτερος γραμματέας του Πρωθυπουργού Μάρτιν Ρέινολντς.

Οι παραιτήσεις τους ήταν αναμενόμενες, καθώς έχουν κατηγορηθεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό για τη χαλαρή εφαρμογή των κανόνων των lockdown που επέτρεψαν τη διεξαγωγή πολλαπλών πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κ. Τζόνσον είχε προαναγγείλει αλλαγές στη δομή λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους θορυβημένους από το 'partygate' βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος.

Αμφότεροι οι κ.κ. Ρόζενφιλντ και Ρέινολντς θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να βρεθούν αντικαταστάτες τους.

Οι παραιτήσεις τους ανεβάζουν σε τέσσερις τον αριθμό των κορυφαίων συμβούλων του Βρετανού Πρωθυπουργού που ανακοίνωσαν την αποχώρησή του από την Ντάουνινγκ Στριτ την Πέμπτη, μετά από την παραίτηση του διευθυντή επικοινωνίας Τζακ Ντόιλ και την πιο ηχηρή και απρόσμενη παραίτηση της Μουνίρα Μίρζα, επικεφαλής του τομέα πολιτικής του πρωθυπουργικού γραφείου και στενής συνεργάτιδος του κ. Τζόνσον από την εποχή που ήταν δήμαρχος Λονδίνου.

Δείτε όλες τις ειδήσεις
 

Πηγή: skai.gr