Ο Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα για... επεκτατισμό: Μεγάλωσε τρεις φορές μέσα σε 200 χρόνια(!)

Ακάρ, Νησιά, Ερντογάν, ΥΠΕΞ, Τουρκία,

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας ανέτρεξε στην... ελληνική επανάσταση - "Tα εξοπλιστικά της Ελλάδας και κάποιες συμμαχικές προσπάθειες της είναι 'μάταιες προσπάθειες"

Την… Ελλάδα κατηγόρησε την Πέμπτη για επεκτατισμό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ανατρέχοντας στην Επανάσταση του 1821 έως σήμερα!

Σε ομιλία του στο πλαίσιο της στρατιωτικής Εφές 2022, με σαφή προκλητικά μηνύματα κατά της Ελλάδας, καθώς η άσκηση περιλαμβάνει σενάριο απόβασης σε νησί, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αποπειράθηκε να αποκρούσει την επιχειρηματολογία της χώρας μας ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές και αναθεωρητικές βλέψεις υποστηρίζοντας ότι «η Ελλάδα, που μεγάλωσε τρεις φορές μέσα σε 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα τη Δημοκρατία της Τουρκίας για επεκτατισμό. Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό με ιστορικά γεγονότα, ορθό λόγο και λογική. Αυτό είναι υποκρισία. Tα εξοπλιστικά της  Ελλάδας και κάποιες συμμαχικές προσπάθειες της είναι μάταιες προσπάθειες».

«Η γείτονας και σύμμαχός μας Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζει τις επεκτατικές επιθετικές πολιτικές της με τις προβοκατόρικες  ενέργειες και ομιλίες. Δυστυχώς συνεχίζει επίμονα τους πρωτοφανείς παγκοσμίως ισχυρισμούς της, οι οποίοι είναι αντίθετοι με το διεθνές δίκαιο, τον ορθό λόγο, τη λογική και τα γεγονότα, χωρίς να παίρνει μαθήματα από την ιστορία» συνέχισε ο υπουργός Άμυνας όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. 

«Όπως πάντα δηλώναμε, δεν επιβουλευόμαστε τα δικαιώματα, τους νόμους ή τη γη κανενός, και επίσης δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε κάθε είδους άδικες ενέργειες και δηλώσεις που κάνει η Ελλάδα» υποστήριξε ο Χουλουσί Ακάρ.

Προκλητικά βίντεο που παραπέμπουν σε επιτυχή απόβαση σε νησί στη σκιά της ρητορικής της Άγκυρας για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας στον πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης Εφές 2022.
 
«Πεζικό, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού άρχισαν να κινούνται στη στεριά (…) και προχώρησαν χτυπώντας εχθρικούς στόχους (…) Καταδρομείς του Πολεμικού μας Ναυτικού κατέστρεψαν το ραντάρ επιτήρησης στην παραλία με πολυβόλα και εκτοξευτή ρουκετών (…) «Πυροβολικό/οβιδοβόλα και οχήματα διοίκησης και ελέγχου μεταφέρθηκαν επιτυχώς στο πεδίο της μάχης» είναι μερικές από τις πολεμοχαρείς αναφορές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.  

#EFES2022 Tatbikatı pic.twitter.com/fTFKMKVoou

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 8, 2022


Ευθείες απειλές Ερντογάν

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στη Σμύρνη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης, καλώντας τη χώρα μας να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά και σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής το ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. 

«Με την ευκαιρία αυτή για άλλη μια φορά καλώ την Ελλάδα να σταματήσει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, να λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες. Δεν κάνω πλάκα, μιλάω σοβαρά. Αυτός ο λαός είναι αποφασιστικός, κι όταν αυτός ο λαός πει κάτι, ακολουθεί αυτά που λέει», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε, στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τις έρευνες και τις γεωτρήσεις μας για τους υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με τις εφαρμογές του ΟΗΕ και τo διεθνές εθιμικό δίκαιο. «Στις ζώνες δικαιοδοσίας μας δεν θα επιτρέψουμε και δεν επιτρέψαμε να γίνει οποιοδήποτε σχέδιο ή ενέργειες», υποστήριξε.

Απάντηση της Αθήνας στον τουρκικό αναθεωρητισμό 

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις, καθώς ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες απηύθυνε από πλευράς της η κυβέρνηση, μετά τις νέες παραληρηματικές απειλές του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με 16 χάρτες το υπουργείο Εξωτερικών απεικονίζει, με παραστατικό και αδιάψευστο τρόπο, τις τουρκικές παράνομες, μονομερείς ενέργειες και αιτιάσεις, στην προσπάθεια βαθύτερης κατανόησης από το ευρύτερο κοινό του τουρκικού αναθεωρητισμού.

Οι χάρτες ξεκινούν από το status quo που είχε κατοχυρωθεί με τις Συνθήκες της Λωζάννης (1923) και των Παρισίων (1947).

Πηγή: skai.gr