Η έρευνα πηγάζει από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του έκπτωτου προέδρου και ακόμα οκτώ κατονομασμένων ισλαμιστών για κατασκοπεία, παρακίνηση βίας, και πρόκληση βλάβης στην οικονομία. Πέραν του κ. Μόρσι, οι καταγγελίες αφορούν και τον ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, Μοχάμεντ Μπαντί.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα, μη κατονομασμένα πρόσωπα. Οι εισαγγελικές Αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ποιος πραγματοποίησε τις καταγγελίες. Η αιγυπτιακή νομοθεσία προβλέπει πως η εισαγγελία έχει το δικαίωμα να ερευνήσει οιαδήποτε καταγγελία από την πλευρά της Αστυνομίας ή κάποιου πολίτη.
Η εισαγγελία τονίζει πως ερευνά τις καταγγελίες προκειμένου να τεκμηριώσει έναν φάκελο δικογραφίας, που θα επιτρέψει την κλήτευση των κατηγορουμένων σε ανάκριση.
Σημειώνεται πως ο κ. Μπαντί και άλλα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων ήδη αντιμετωπίζουν κατηγορίες για υποκίνηση βίας, ωστόσο, λιγοστοί από αυτούς έχουν συλληφθεί. Ο ίδιος ο ανατραπείς πρόεδρος παραμένει κρατούμενος του στρατού, σε άγνωστη τοποθεσία.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένα ανώτερο μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων, η μη σύλληψη των καταζητούμενων Αδελφών είναι εσκεμμένη, καθώς πρόθεση των Αρχών είναι να τους παρακολουθήσουν και να συλλέξουν στοιχεία που θα διασφαλίσουν την καταδίκη τους.
Από την πλευρά των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Γκεχάντ Ελ-Χαντάντ, απέρριψε όλες τις κατηγορίες, αντιτείνοντας πως οι Αρχές είναι υπεύθυνες για την βία που ταλανίζει τη διαιρεμένη χώρα.
«Διαπράττουν τα εγκλήματα οι ίδιοι και μετά τα αποδίδουν στους αντιπάλους τους. Εφόσον έχεις μία εγκληματική αστυνομία και συνένοχους δικαστικούς, τα στοιχεία θα εμφανιστούν και ο δικαστής θα είναι ικανοποιημένος. Και τα μέσα ενημέρωσης θα το ‘πουλήσουν’ στο κοινό», σημείωσε ο κ. Ελ-Χαντάντ.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.