Αίγυπτος: Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων στην Αλεξάνδρεια - Τέσσερις τραυματίες και πολλοί εγκλωβισμένοι (βίντεο - φωτογραφίες)

Ομάδες διάσωσης ερευνούν το σημείο, προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες και να απομακρύνουν τα συντρίμμια

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή με τον αριθμό των αγνοουμένων να παραμένει άγνωστος, έπειτα από την κατάρρευση κτιρίου 13 ορόφων στην Αίγυπτο, στο οποίο διέμεναν παραθεριστές. 

Το κτίριο που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου υπέστη καταστροφική κατάρρευση το πρωί της Δευτέρας. 

Αρκετοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια, μεταξύ των οποίων κάτοικοι της πολυκατοικίας αλλά και πελάτες ενός σούπερ μάρκετ που βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είπαν αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, στρατηγό Μοχάμεντ Ελ Σερίφ, οι ένοικοι του οικοπέδου ήταν όλοι παραθεριστές που δε ζουν στην πόλη, αλλά την επισκέπτονταν τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ομάδες διάσωσης εξακολουθούν να ερευνούν το σημείο, προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες και να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

Το κτίριο χρονολογείται από την δεκαετία του '70 και είχε δοθεί εντολή κατεδάφισης του επειδή υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης. 

Οι έρευνες για την κατάρρευσή του έχουν ξεκινήσει. Μια αρχική αναφορά της αστυνομίας αναφέρει ότι η κατάρρευση του κτιρίου ήταν αποτέλεσμα «κάθετης διάσπασης» στη δομή του.

Πηγή: skai.gr