Άγριο ξύλο στην τουρκική Βουλή: Μπουνιές και σφαλιάρες μπροστά στο προεδρείο - Δείτε βίντεο

Ο Alpay Özalan από το κόμμα ΑΚP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), που είναι το κυβερνόν κόμμα του Ερντογάν, επιτέθηκε στον Ahmet Şık

Άγριες σκηνές βίας έλαβαν χώρα για μία ακόμη φορά στην τουρκική Βουλή, κατά την ομιλία του βουλευτή Ahmet Şık.

Ειδικότερα, ο Alpay Özalan από το κόμμα ΑΚP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης), που είναι το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, επιτέθηκε στον Ahmet Şık, ενώ εκείνος βρισκόταν στο βήμα και εκφωνούσε λόγο.

Σύμφωνα με το τουρκικό yenicaggazetesi.com.tr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, που είχε συγκαλέσει ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Numan Kurtulmuş, ο βουλευτής του TİP, Ahmet Şık γύρισε προς τους βουλευτές του AKP και είπε: «Δεν ντρέπεστε;». Στο άκουσμα αυτού του λόγου, εξαγριωμένοι βουλευτές του AKP, όπως απεικονίζονται στο βίντεο, κατευθύνθηκαν στο βήμα.

Ο πρόεδρος της Ομάδας του AKP, Αμπντουλάχ Γκιουλέρ, φώναξε στον Ahmet Şık: «Σκάσε». Ο Şık απάντησε σε αυτές τις αντιδράσεις λέγοντας, «Εσύ είσαι, ρε κάθαρμα!».

Ενώ λάμβαναν χώρα όλα τα γεγονότα, ο αναπληρωτής πρόεδρος Bekir Bozdağ αποχώρησε. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και ο Bekir Bozdağ διέκοψε τη συνεδρίαση λόγω της έντασης.

Δεν έχει περάσει μήνας πάντως, που η τουρκική βουλή είχε μετατραπεί και πάλι σε... ρινγκ. Στο επίκεντρο είχε βρεθεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών και μέλος του AKP Adil Karaismailoğlu ο οποίος πρώτα χαστούκισε και μετά γρονθοκόπησε τον βουλευτή του φιλοκουρδικού κόμματος DEM Ali Bozan, όταν του είπε "είσαι κλέφτης". 

Πηγή: skai.gr