ΚΑΙΡΟΣ

Από σήμερα Τρίτη, έως και Πέμπτη αστάθεια - την Πέμπτη οι εντονότερες βροχές - Πτώση Θερμοκρασίας - Το Σ/Κ μελτέμι και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα, Τρίτη, γενικά αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία. Οι άνεμοι Δ – ΝΔ 3 με 5 και στα Νότια τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα Ηπειρωτικά έως 37 με 38  βαθμούς, και στα νησιά έως 32 με 35  βαθμούς.

Την Τετάρτη άστατος καιρός με τοπικές βροχές ή μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, στα Κ και Β Ηπειρωτικά. Άνεμοι στο Ιόνιο Δ – ΒΔ 4 με 6  μποφόρ, στο Αιγαίο ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη  άστατος καιρός με τις περισσότερες και εντονότερες βροχές και καταιγίδες,  να εκδηλώνονται κυρίως στα Ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι: Δ, 3 με 5, στα Νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Τέλος, την Παρασκευή οι βροχές θα περιοριστούν στα Α και Ν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν Β – ΒΔ  3 με 5, στο Αιγαίο και το Β Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα Δ και Β.

Αττική                                                                                       

Καιρός σήμερα. Αίθριος, με αραιή συννεφιά από το απόγευμα  Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 37  βαθμούς

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα, αραιή  συννεφιά η οποία από το μεσημέρι θα πυκνώσει και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 36 βαθμούς.

Πηγή: skai.gr