Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Παρασκευή και κυρίως το Σ/Κ. Από Δευτέρα ….καλοκαίρι

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες , θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο , τα Ηπειρωτικά , το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα  , στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία, και  βορειοδυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως Δυτικοί – Βορειοδυτικοί  4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία  θα ανέβει το μεσημέρι , έως 28 με 30 βαθμούς.  

Το Σάββατο Σε όλη τη χώρα θα υπάρχει συννεφιά , με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ στα Δυτικά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια 6 με  7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει τους 25 με 27 βαθμούς.

Την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος , στην υπόλοιπη χώρα όμως θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες , που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τέλος Δευτέρα και Τρίτη βελτιωμένος καιρός , καλοκαιρινός,  με άνοδο της θερμοκρασίας και Βοριάδες στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. 

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη το μεσημέρι και το απόγευμα , με τοπικές  μπόρες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού.  Οι άνεμοι: Θα πνέουν Δυτικοί – Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: έως 29 βαθμούς.  

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Συννεφιά , με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και κυρίως το μεσημέρι , σποραδικές καταιγίδες.  Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 26 βαθμούς. 

Πηγή: skai.gr