Ενισχυμένοι Βοριάδες το Σ/Κ και περιορισμένη αστάθεια - Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Παρασκευή τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα Ανατολικά και το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες και σποραδικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά . Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην  Κρήτη. Οι Άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ , με τάση ενίσχυσης , στο Αιγαίο , το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 21 με 22 βαθμούς.

Το  Σάββατο . Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Θεσσαλία , Ανατολική Στερεά , Εύβοια , στις  Κυκλάδες  και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές  μπόρες , το μεσημέρι και το απόγευμα στα Ηπειρωτικά , κυρίως ορεινά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ , και στο  Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα Δυτικά και Βόρεια.  

Την Κυριακή Γενικά αίθριος καιρός , με απογευματινές μπόρες στα Ηπειρωτικά ορεινά.  Οι Βόρειοι Άνεμοι στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τέλος τη Δευτέρα Στα βόρεια θα υπάρχει λίγη συννεφιά  που βαθμιαία θα αυξηθεί  και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην  υπόλοιπη χώρα  γενικά αίθριος καιρός, με απογευματινές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι , στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.  

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά παροδικά αυξημένη με τοπικές  βροχές κατά διαστήματα. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.  Οι Άνεμοι: Θα πνέουν   Βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.  Η Θερμοκρασία: έως 21 βαθμούς.

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Το μεσημέρι - απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.  Άνεμοι: Μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 20   βαθμούς.

Πηγή: skai.gr