Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από τα Δυτικά θα επηρεάζουν τον καιρό της χώρας μας. Σήμερα Τρίτη , στη Δυτική Ελλάδα , τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα .

 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Τρίτη Σε όλη τη χώρα θα υπάρχει  συννεφιά παροδικά αυξημένη , με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δυτικά , τα Νότια , και το Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στα Δυτικά – Βορειοδυτικά. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν.   Οι  Άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί – Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι έως 17 με 18 βαθμούς.  

Την Τετάρτη , Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα το πρωί στη Θράκη θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη,  με τοπικές βροχές στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και  στο Αιγαίο 4 με 6  μποφόρ.  Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.  

Την Πέμπτη λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι – Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή Στα δυτικά, τα Κεντρικά , τα βόρεια, και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου , από το απόγευμα θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές και στα Δυτικά , σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη  συννεφιά ,  παροδικά αυξημένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη. Το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.  Οι  Άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί – Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς.

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη. Τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν το απόγευμα.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς. 

Πηγή: skai.gr