Σαρακήνικο δεν έχει μόνο η Μήλος! 

Στην Πάργα, την Ιθάκη, την Γαύδο και την Ελαφόνησο υπάρχει ένα άλλο Σαρακήνικο...

Το Σαρακήνικο στη Μήλο είναι από τις διάσημες καλοκαιρινές τοποθεσίες και πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. 

Σαρακήνικο όμως δεν έχει μόνο η Μήλος.

Στην Πάργα

parga

Μια από τις ομορφότερες παραλίες της Πάργας, έχει το ίδιο όνομα αλλά εντελώς διαφορετικό φυσικό κάλλος, είναι μία κλασσική παραλία του Ιονίου, με  καθαρά, γαλαζοπράσινα νερά  και καταπράσινο τοπίο να τη περιβάλει. 

Το Σαρακήνικο της Πάργας απέχει 12χλμ από την πόλη της Πάργας και προσεγγίζεται είτε οδικώς ή με καραβάκι από Πάργα.  

Η παραλία έχει ψιλή άμμο και βότσαλα και πλήρως οργανωμένες εγκαταστάσεις, με πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό. 

Στην Ελαφόνησο

elafonisos

Παραλία Σαρακήνικο υπάρχει επίσης στην Ελαφόνησο, που μαζί με το Σίμο, αποτελούν την ομορφότερη δίδυμη παραλία της Ευρώπης. 

Στην Ιθάκη

ιθακη

Στο δρόμο προς το Φιλιατρό, 4 χλμ από το Βαθύ, βρίσκεται ο κόλπος του Σαρακήνικου με δύο παραλίες που συνδέονται με ένα μικρό μονοπάτι.

Τα καταγάλανα νερά της θάλασσας μαγεύουν τον ταξιδευτή επισκέπτη και τα αραγμένα ψαροκάικα, με τους ψαράδες να μπαλώνουν τα δίχτυα τους, προσθέτουν στη γραφικότητα του τοπίου.

Στη Γαύδο

γαυδος

Η παραλία στο Σαρακίνικο της Γαύδου, βρίσκεται μόλις 1.5 χλμ βόρεια του λιμανιού της Καραβέ και ονομάστηκε έτσι από τους Σαρακηνούς πειρατές που κάποτε κατά την παράδοση χρησιμοποιούσαν το νησί ως ορμητήριο. 

Το Σαρακίνικο, βρίσκεται στον μυχό ενός κόλπου που κοιτάει βόρεια. Είναι μια ονειρική ξανθιά αμμουδιά με ρηχά νερά, με φόντο ένα άγριο τοπίο με αμμόλοφους και θαλασσόκεδρους. 
 

Πηγή: skai.gr