ΚΑΙΡΟΣ

Οι 10 κορυφαίες πόλεις προορισμοί για το 2022 - Ποια η θέση της Αθήνας

Στην 23η θέση βρίσκεται η Αθήνα αφήνοντας πίσω το εξωτικό Μαϊάμι

Το Παρίσι διεκδικεί και πάλι τον τίτλο της κορυφαίας πόλης του κόσμου το 2022, ενώ το Ντουμπάι βρίσκεται σταθερά στη δεύτερη θέση. Ακολουθούν το Άμστερνταμ, η Μαδρίτη, η Ρώμη και το Λονδίνο που διατηρούν τη θέση τους στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Τέλος τη 10άδα κλείνουν το Μόναχο, το Βερολίνο, η Βαρκελώνη και η Νέα Υόρκη, προορισμοί που φωτογραφίες τους από επισκέπτες πλημμυρίζουν τα social media όλο το χρόνο.

Οι 10 πρώτες κατατάξεις βλέπουν κυρίως την Ευρώπη να αποτελεί την κορυφή των προορισμών, με το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη να ναι οι μόνες πόλεις που το αμφισβητούν.
 

Η Αθήνα βρίσκεται στην 23η θέση, αψηφώντας το Αμπού Ντάμπι, τη γειτονική Τουρκία, τη Βενετία, την παγωμένη Ζυρίχη, ακόμη και το εξωτικό Μαϊάμι, αποδεικνύοντας πως οι τουρίστες προτιμούν τον ελληνικό αέρα.

Η ισχυρή ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού, αποτυπώνεται στην ποσοστιαία ανάπτυξη που σημειώνει αγγίζοντας έως και το 112% το 2022.

Οι παρατεινόμενοι κίνδυνοι όπως η εκτίναξη του πληθωρισμού και η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, παράλληλα με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι αυτά που επισκιάζουν το ρυθμό ανάκαμψης μέχρι το τέλος του έτους.
 

Πηγή: skai.gr