ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλες αεροπορικές εταιρίες ζυγίζουν πλέον και τους επιβάτες τoυς 

Εκτός από τις αποσκευές, στη ζυγαριά ανεβαίνουν πλεόν και οι επιβάτες, για λόγους ασφαλείας των πτήσεων

Στο μέτρο της ζύγισης των επιβατών στα αεροπλάνα της προχωρά ο εθνικός αερομεταφορέας της Νότιας Κορέας,μετά από εντολή του υπουργείο Μεταφορών της χώρας. 

Η Korean Air, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ανακοίνωσε ότι θα μετρά στο εξής το μέσο βάρος των επιβατών και των χειραποσκευών τους «για την ασφάλεια των πτήσεων», τόσο στον γκισέ όσο και σε κάθε boarding gate. 

Το μέτρο της ζυγαριάς των επιβατών ισχύει από σήμερα και μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου για όσους πετούν με την Korean Air από τα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Σεούλ, Gimpo και Incheon. 

Καθώς υπήρχαν αντιδράσεις για αυτό το μέτρο, η Korean Air τελικά διευκρίνισε ότι α) οι υπέρβαροι δεν θα πληρώνουν περισσότερο και β) ο επιβάτης έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να ανέβει στην ζυγαριά.

Η αεροπορική εταιρία ακολούθησε το παράδειγμα της Air New Zealand που τον Ιούνιο έγινε η πρώτη περίπτωση αεροπορικής εταιρείας που εκτός των αποσκευών που παίρνουμε στην καμπίνα, ζύγιζε και τους επιβάτες πριν την αναχώρηση διεθνών πτήσεων.

Όπως και στην Air New Zealand, έτσι και την νοτιοκορεάτικη αεροπορική εταιρία, οι υπεύθυνοι δήλωσαν ότι τα δεδομένα των επιβατών που θα ζυγίζονται θα είναι ανώνυμα, δεν θα δημοσιοποιούνται και θα χρησιμοποιούνται μόνο στα πλαίσια έρευνας.

Πηγή: skai.gr