Αυτές είναι οι τέσσερις βασικές παράμετροι που πρέπει να εξετάζει ο καταναλωτής πριν επιλέξει τα ψαριά του, προκειμένου οι θάλασσες να παραμείνουν ζωντανές και γεμάτες ψάρια.
Ήδη το 80% των ιχθυαποθεμάτων υπεραλιεύται με αποτέλεσμα ακόμη και τα πιο δημοφιλή είδη ψαριών να κινδυνεύουν με εξαφάνιση – είδη όπως ο βακαλάος, ο τόνος, ο ροφός.
To ελάχιστο μέγεθος για το μπαρμπούνι, παραδείγματος χάρη, είναι τα 11 εκατοστά ενώ για σαρδέλα και γαύρο τα 9 εκατοστά.
Η WWF έχει αναπτύξει μια εφαρμογή, to «fish guide», διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα, που μπορεί να λειτουργήσει ως οδηγός για την επιλογή των ψαρικών στο ιχθυοπωλείο και στο εστιατόριο.
Σημαντικό επίσης είναι ο καταναλωτής να ρωτάει πάντα με ποιο αλιευτικό εργαλείο αλιεύτηκε κάθε ψάρι και ποια εποχή.
Εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης δημοφιλή ψαριά που καταναλώνονται πολύ όπως ο τόνος, ο βακαλάος, ο ροφός ο ξιφίας κινδυνεύουν πλέον με εξαφάνιση και για αυτό θα πρέπει οι καταναλωτές να στραφούν σε άλλα ψάρια, λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου θρεπτικά και νόστιμα.Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.