Το SpaceX προσδέθηκε στον ISS για να παραλάβει τους αποκλεισμένους αστροναύτες - Δείτε βίντεο

Οι δύο αποκλεισμένοι αστροναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη νέα κάψουλα Starliner της Boeing για μια οκταήμερη αποστολή τον Ιούνιο

Προσέδεσε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η κάψουλα της SpaceX, που εστάλη για να παραλάβει τους δύο αστροναύτες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στο διάστημα.

Η κάψουλα Dragon, η οποία έχει δύο άδειες θέσεις για τον Butch Wilmore και τη Suni Williams, προσέδεσε στις 17:30 ανατολική ώρα (22:30 BST), δηλαδή 00:30 ώρα Αθήνας.

Οι δύο αποκλεισμένοι αστροναύτες έφτασαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τη νέα κάψουλα Starliner της Boeing για μια οκταήμερη αποστολή τον Ιούνιο, αλλά αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκεί λόγω σφάλματος που προέκυψε κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη τον Φεβρουάριο

Η κάψουλα Dragon απογειώθηκε από το ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα το Σάββατο μεταφέροντας τον αστροναύτη της NASA, Νικ Χέιγκ και τον Ρώσο κοσμοναύτη Αλεξάντερ Γκορμπούνοφ.

Ο Χέιγκ, ο οποίος έχει κάνει προηγούμενη θητεία στον ISS, και ο Γκορμπούνοφ θα ενταχθούν στο πλήρωμα του διαστημικού σταθμού προτού φέρουν τον Γουίλμορ και την Ουίλιαμς πίσω στη Γη.

Η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά καθυστέρησε λόγω του τυφώνα Helene, ο οποίος έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Φλόριντα, τις τελευταίες ημέρες.

Το SpaceX προσέδεσε αφού ο διαστημικός σταθμός πέταξε 265 μίλια (426 χιλιόμετρα) πάνω από την Μποτσουάνα στη Νότια Αφρική.

Πηγή: skai.gr