Το τσιπ εγκεφάλου-υπολογιστή της Neuralink έχει εμφυτευτεί και σε έναν τρίτο ασθενή και η εταιρεία έχει σχέδια για περίπου 20 έως 30 ακόμη εμφυτεύματα το 2025, δήλωσε ο ιδρυτής της Ίλον Μασκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
«Έχουμε πλέον τρεις ανθρώπους με εμφυτευμένο το Neuralink και όλοι λειτουργούν καλά», δήλωσε ο Μασκ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα που μεταδόθηκε από το X.
Η Neuralink είναι μία από τις ολοένα αυξανόμενες νεοσύστατες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν εγκεφαλικά εμφυτεύματα που μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία νόσων όπως η παράλυση και η ALS.Πριν από ένα χρόνο, η Neuralink ανέφερε ότι είχε εμφυτεύσει τη συσκευή της στον πρώτο της ασθενή, τον Noland Arbaugh.
Η εταιρεία έχει επί του παρόντος καταχωρίσει δύο αμερικανικές μελέτες για τις συσκευές της στον FDA. Η μελέτη Prime, που έχει σχεδιαστεί για περίπου πέντε ασθενείς, επιτρέπει σε παράλυτους ασθενείς να ελέγχουν εξωτερικές συσκευές όπως υπολογιστές ή smartphones με το μυαλό τους. Μια δεύτερη μελέτη, η Convoy, έχει σχεδιαστεί για τρεις ασθενείς και τους επιτρέπει να ελέγχουν συσκευές όπως βοηθητικούς ρομποτικούς βραχίονες.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.