Η NASA δρομολογεί αποστολή στον γίγαντιο πλανήτη Ουρανό, όπως αναφέρει έκθεση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, που περιγράφει τις διαστημικές προτεραιότητες για την επόμενη δεκαετία.
Η έκθεση χαρακτηρίζει τον Ουρανό ως «ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σώματα στο ηλιακό σύστημα» και λέει ότι η μελέτη του θα βελτιώσει την αντίληψη μας σχετικά με τους γιγάντιους διαστημικούς πλανήτες πάγου.
Το διαστημικό σκάφος θα πρέπει να λειτουργεί σε σύστημα τροχιάς γύρω από τον Ουρανό για αρκετά χρόνια, έναν ανιχνευτή στην ατμόσφαιρά του.
Οπως αναφέρει η Daily Mail, o Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης κατά σειρά από τον ήλιο και είναι κατ' ουσίαν ένας «γίγαντας πάγου» με 17 γνωστά φεγγάρια και ελάχιστη θερμοκρασία -371 φαρενάιτ.
Το μόνο διαστημόπλοιο που επισκέφθηκε τον πλανήτη ήταν το Voyager 2 της NASA το 1986.
Scientists have always wondered: how did Uranus get tilted so much that it spins on its side? New research looking back at the planet’s early formation points to a young proto-planet of rock & ice colliding with Uranus, causing its extreme tilt. Details: https://t.co/KX15WolkGx pic.twitter.com/xP6modlYAI
— NASA (@NASA) July 10, 2018
Αστρονόμοι και επιστήμονες του διαστήματος πρότειναν επίσης στη NASA να οργανώσει αποστολή επίσκεψης στο παγωμένο φεγγάρι του Κρόνου "Εγκέλαδο" και να αναζητήσει σημάδια ζωής.
Κάθε δέκα χρόνια, οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής συγκεντρώνουν μια ομάδα ειδικών για το διάστημα και τους ζητούν να καταλήξουν σε μια πρόταση σχετικά με το πώς η NASA πρέπει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό της στον τομέα της πλανητικής επιστήμης και της άμυνας.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.