Κλείσιμο

Εντείνονται οι ανησυχίες για το ChatGPT: Δημιούργησαν εργαλείο για να εντοπίζει εργασίες του

Ο ταξινομητής κειμένου AI, που κυκλοφόρησε από τους ίδιους τους δημιουργούς του ChatGPT, "μπορεί να βοηθήσει" να καθοριστεί εάν μια σχολική εργασία δημιουργήθηκε από AI

Η OpenAI, η startup εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT, κυκλοφόρησε την Τρίτη ένα εργαλείο για τον εντοπισμό κειμένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, καθώς οι ανησυχίες για τη χρήση της εντείνονται.

Ο "AI Text Classifier", όπως τον αποκαλεί η εταιρεία, είναι ένα "βελτιστοποιημένο μοντέλο GPT που προβλέπει κατά πόσον είναι πιθανό ένα κομμάτι κειμένου να δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη με βάση διάφορες πηγές", ανέφερε το OpenAI σε μια ανάρτησή της.

Το κάθε κείμενο θα ταξινομείται ως "πολύ πιθανό", "απίθανο", "ασαφές εάν είναι", "πιθανόν" ή "μάλλον" δημιουργημένο από AI.

"Η προβλεπόμενη χρήση μας για τον Ταξινομητή Κειμένου AI είναι να ενθαρρύνουμε τη συζήτηση σχετικά με τη διάκριση μεταξύ περιεχομένου που έχει γραφτεί από τον άνθρωπο και του περιεχομένου που δημιουργείται από AI", αναφέρεται σε ανάρτηση της εταιρείας. "Τα αποτελέσματα μπορεί να βοηθήσουν, αλλά δεν πρέπει να είναι το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο, όταν αποφασίζουμε εάν ένα έγγραφο δημιουργήθηκε με AI" διευκρινίστηκε πάντως. Ο ταξινομητής κειμένου AI, που κυκλοφόρησε από τους δημιουργούς του ChatGPT, "μπορεί να βοηθήσει" να καθοριστεί εάν μια σχολική εργασία δημιουργήθηκε από AI. 

Το ChatGPT, το οποίο έγινε δημοφιλές στο διαδίκτυο στα τέλη του περασμένου έτους, είναι ένα δωρεάν εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να δημιουργήσει κείμενα ή διαλόγους με βάση τις περιγραφές των χρηστών και έχει γίνει viral για την παραγωγή ποιημάτων, συνταγών, email και άλλων δειγμάτων κειμένου. 

Το CharGPT έλαβε πτυχίο Νομικής από αμερικανικό πανεπιστήμιο, πέρασε επιτυχώς την τελική εξέταση στο MBA και έγραψε τη δική του ερευνητική εργασία, η οποία έχει δημοσιευτεί και στο Google Scholars. 

Εκτός αυτών, όλα δείχνουν πως μπορεί να εργαστεί ως συντάκτης σε περιοδικά, ακόμη και να διορθώσει βιβλία συγγραφέων.  

Η προσβασιμότητα και οι δυνατότητες του ChatGPT έχουν προκαλέσει ανησυχίες σε πολλούς εκπαιδευτικούς.

Πηγή: skai.gr