Super League: Η…συγκομιδή μεταξύ Big 5 και η αναγκαία νίκη

Οι πέντε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, κατάφεραν να πάρουν το “εισιτήριο” στα playoff της Superleague. Με τον ΠΑΣ Γιάννινα, να είναι τελικώς η ομάδα που θα συμπληρώσει την εξάδα. Κάτι που σημαίνει πως στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές, το Τριφύλλι θα δώσει οκτώ αναμετρήσεις κόντρα στους υπόλοιπους του Big 5.

Τι κάνουν όμως οι “μεγάλοι” στα μεταξύ τους παιχνίδια; Πόσους βαθμούς έφεραν στους αγώνες αυτούς; Πόσοι εξ αυτών ήταν εντός και πόσοι εκτός έδρας; Το paopantou έκανε την έρευνα του και σας παρουσιάζει τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Αρχικά, ας δούμε την βαθμολογία μεταξύ του Big 5:

  • Ολυμπιακός: 15
  • Άρης: 13
  • ΠΑΟΚ: 12
  • Παναθηναϊκός: 8
  • ΑΕΚ: 7

Όπως “λένε” οι αριθμοί, ο Ολυμπιακός και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης είχαν καλύτερη αντίδραση στις αναμετρήσεις αυτές. Πάμε να δούμε όμως, ποια ήταν οι “συγκομιδή” στα εντός και ποια μακριά από το “σπίτι” τους.

Ο Ολυμπιακός είχε 10 στα εντός και πέντε στα εκτός. Μόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει βαθμό στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Οι υπόλοιποι γνώρισαν την ήττα. Ο δεύτερος Άρης σε αυτή την άτυπη βαθμολογία, μάζεψε 10 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τρεις εκτός. Τρεις νίκες μέσα στην έδρα του. Αλλά και τρεις ήττες στην Αττική. Όλοι οι βαθμοί του ήρθαν στην συμπρωτεύουσα.

Ο ΠΑΟΚ των δώδεκα βαθμών, είχε εφτά στην Τούμπα και πέντε έξω από αυτήν. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν άβατη η Τούμπα, όμως τα πήγε αρκετά καλά στα εκτός έδρας ντέρμπι του, μιας και ηττήθηκε μόνο στο Καραϊσκάκη.

Πάμε και στον Παναθηναϊκό. Οκτώ βαθμούς, εκ των οποίων η εφτά στην Λεωφόρου. Αποκλειστικά, ομάδα έδρας. Μόνο στον Πειραιά κατάφερε να πάρει κάτι. Ενώ, η τελευταία ΑΕΚ των εφτά βαθμών, δεν πήρε τίποτα απολύτως στα εκτός έδρας ματς της. Ηττήθηκε σε κάθε παιχνίδι μακριά από το ΟΑΚΑ, κρατώντας έτσι μόνο ότι κατάφερε στην έδρα της.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, πως η πρεμιέρα των φετινών playoff είναι εξαιρετικής σημασίας. Διότι, αν η Ένωση, φύγει από την Λεωφόρο με βαθμό, τότε θα “χτίσει” μια ψυχολογία, ενόψει της συνέχειας. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως οι “κιτρινόμαυροι” έλυσαν την συνεργασίας τους, με τον προπονητή που διάλεξαν για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν.

Για αυτό, το αυριανό ντέρμπι της πρωτεύουσας, είναι ένα must-win για το Τριφύλλι. Μην ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να “σκαρφαλώσει” τουλάχιστον μία ακόμα θέση για να πάρει ευρωπαϊκό “εισιτήριο”. Εκτός αν φυσικά, κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας…

Μπροστά τους οι “πράσινοι” έχουν την ευκαιρία να κάνουν ότι και πέρσι με τον ΠΑΟΚ. Που επικράτησαν επί αυτού, στο τέλος της κανονικής διάρκειας και στην συνέχεια τον νίκησαν ξανά, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των playoff.

Πηγή: PAOPANTOU