Απόδοση... NBA ο Παναθηναϊκός, 111-73 το Λαύριο

Πολύ καλή η εικόνα των «πράσινων» πριν το ματς με την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ

Aπόλυτος Παναθηναϊκός έκανε το «3/3» στο πρωτάθλημα και περιμένει την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ! Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 111-73 του Λαυρίου και ετοιμάζεται για must win παιχνίδι την Πέμπτη για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Αντίσταση προέβαλαν για 20 λεπτά στο «τριφύλλι» οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο στο δεύτερο μέρος, υπέκυψαν στην ποιότητα του Παναθηναϊκού.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 15π. σε 18 λεπτά συμμετοχής, ακολούθησαν οι Γκριγκόνις με 14 και Γκάι με 13 πόντους. Για το Λαύριο σπουδαίο ματς έκανε ο ΝτεΤζούλιους που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ματς με 24 πόντους, ενώ καλή παρουσία είχαν οι Χέλεμς και Καστανιέδα με 10 πόντους έκαστως.

Το ματς

Με τους Γκραντ, Γκάι, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ και Μπαλτσερόφσκι στην πεντάδα του ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός, ενώ από την άλλη το Λαύριο είχε στη βασική του πεντάδα τους Ντε Ζούλιουρς, Θόρντον, Χέλεμς, Μουρ και Γκρόμοβς.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν 4-0 με συνεχόμενους πόντους του Ερνανγκόμεθ, ενώ από τις δυο εύστοχες βολές του Μπαλτσερόφσκι το σκορ πήγε στο 6-0. Οι φιλοξενούμενοι με το τρίποντο του Χέλεμς και το φλόουτερ στη συνέχεια μείωσαν, ενώ το χουκ του Καββαδά έφερε το ματς στην ισοπαλία 7-7.

Η ομάδα του Αταμάν «έτρεξε» στη συνέχεια ένα γρήγορο 5-0 με τον Ερνανγκόμεθ και τον Μπαλτσερόφσκι για το 12-7. Μετά από το σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι πάτησαν «γκάζι» στην επίθεση και με ένα σερί 11-2 «άνοιξαν» τη διαφορά στους δώδεκα (23-11) με τον Μέξα να καλεί τάιμ-άουτ. Η επαναφορά στο παρκέ βρήκε το Λαύριο να παλεύει για την ανατροπή με τον Καστανιέδα και τον Ντε Τζούλιουρς να μειώνουν στους εννέα (29-20) και το alley-oop κάρφωμα του Αντετοκούνμπο να κλείνει την πρώτη περίοδο με 31-20.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο δεκάλεπτο με το Λαύριο να μπαίνει δυναμικά με τον Παπαδάκη και τον Καστανιέδα να μειώνει στους εννιά για το 33-24. Ωστόσο, ο γκαρντ των φιλοξενούμενων είχε πάρει «φωτιά» και με νέο τρίποντο μείωσε στους έξι (33-27). Οι δυο βολές του Μήτογλου έδωσαν ανάσα στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ζάρας με τρίποντο από τα επτά μέτρα έφερε το σκορ στο 36-30.

Ωστόσο, το «τριφύλλι» αντέδρασε και με ένα νέο ξέσπασμα και σερί 8-0 έφερε το σκορ στο 44-30! Το Λαύριο, με Καστανιέδα, Ζάρα και Ντε Τζούλιουρς συνέχισε να «βομβαρδίζει» τον Παναθηναϊκό, με τον Θόρντον να επαναφέρει ξανά τη διαφορά στους έξι (48-42).

Στη συνέχεια οι δυο ομάδες, έπαιξαν πιο «άναρχο» μπάσκετ με τον Μαντζούκα να συνεχίζει το εύστοχο σερί του στο πρωτάθλημα πίσω από τα 6,75 ενώ Μπαλτσερόφακι και Γκριγκόνις έκαναν το 56-45 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Τελείως διαφορετική η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει αποφασισμένος για να καθαρίσει από νωρίς το ματς. Οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα γρήγορο σερί εκτοξεύοντας για πρώτη φορά τη διαφορά στους 21 πόντους με τον Γκριγκόνις να κάνει το 71-47. Ο ΝτεΤζούλιους πάλεψε για το Λαύριο με έξι συνεχόμενους πόντους, όμως Μήτογλου και Βιλντόσα έφεραν τη διαφορά στο +33 (84-51), ενώ ο Μαντζούκας ολοκλήρωσε το τρίτο δεκάλεπτο για το 86-54.

Η 4η περίοδος ήταν... διαδικαστική με τον Αταμάν να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Σαμοντούροφ ο οποίος σκόραρε πέντε πόντους. Γκάι και Γκραντ, έβρισκαν στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο με 8 πόντους στο δεύτερο μέρος ολοκλήρωσε τη μεγαλειώδη του εμφάνιση και το ματς για το 111-73.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 56-45, 86-54, 111-75

Πηγή: sport-fm.gr