ΚΑΙΡΟΣ

Τραγωδία στην Ουρουγουάη: Πέθανε ο 27χρονος Χουάν Ισκιέρδο της Νασιονάλ που είχε καταρρεύσει στο γήπεδο

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής είχε καταρρεύσει στο ματς με τη Σάο Πάολο για το Κόπα Λιμπερταδόρες, πριν 5 ημέρες 

Στο πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Ουρουγουάης.

Μετά από πέντε ημέρες στο νοσοκομείο, ο Χουάν Ισκιέρδο της Νασιονάλ δεν άντεξε, αφήνοντας τα ξημερώματα της Τετάρτης (28/8) την τελευταία του πνοή στα 27 του χρόνια.

Ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Μοντεβιδέο είχε καταρρεύσει τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Σάο Πάολο για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Το περιστατικό, θυμίζουμε, έλαβε χώρα στο 75' της αναμέτρησης στο γήπεδο ''Morumbi'' της Σάο Πάολο. Ο αμυντικός της ομάδας από την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, με συμπαίκτες και αντιπάλους να καλούν απεγνωσμένα τους γιατρούς.

Ο συμπαίκτης του Ισκιέρδο, Μπάες, τον είδε να παραπατά στο κέντρο του γηπέδου και προσπάθησε να τον συγκρατήσει, αλλά μάταια. Ο Ισκιέρδο δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες των γιατρών για αρκετά λεπτά πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο, ενώ φάνηκε να ανακτά τις αισθήσεις του, με όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ισκιέρδο ανέκτησε τις αισθήσεις του πριν μπει στο ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για εξονυχιστικές εξετάσεις. Δυστυχώς, όμως, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα (καρδιακή αρρυθμία αναφέρουν τα ρεπορτάζ), που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του, και πριν από μερικές ώρες κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την ομάδα του, την ιστορική Νασιονάλ και ολόκληρο το ποδόσφαιρο της χώρας.

Πηγή: sport-fm.gr