ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός στους βασιλιάδες των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ένα δεδομένο για τον Ολυμπιακό με αφορμή την έναρξη των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ!

• Μοιάζει απίστευτο, αλλά ξεκινάνε ήδη από μεθαύριο τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι είναι πραγματικά εντυπωσιακό να παίζουν 9 Ιουλίου ομάδες όπως η Λούντογκορετς, η Στεάουα και η Σλόβαν Μπρατισλάβας.

•Τέλος πάντων, με αφορμή ακριβώς αυτό, την έναρξη της διαδικασίας των προκριματικών, μπορούμε να καταγράψουμε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία από τις ομάδες με τη μεγαλύτερη επιτυχία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που έγινε στην πρόσφατη εκδοχή του Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή εδώ και περίπου μία δεκαετία.

• Πρώτη σε προκρίσεις είναι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ με τέσσερις στις εννιά προσπάθειες. Κι ακολουθούν ο Ολυμπιακός, η Μπενφίκα, η Κοπεγχάγη και η Μάλμε με τρεις προκρίσεις στις έξι προσπάθειες. Και η Γιάνγκ Μπόϊς με τρεις προκρίσεις στις οκτώ προσπάθειες.



•Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε αποκλεισμούς από τη Χάποελ Μπερ Σέβα (καλοκαίρι 2016), τη Λούντογκορετς (καλοκαίρι 2021) και τη Μακάμπι Χάϊφα (καλοκαίρι 2022) και προκρίσεις επί των Παρτίζαν-Ριέκα (καλοκαίρι 2017), επί των Βικτόρια Πλίζεν-Μπασάκσεχιρ-Κρασνοντάρ (καλοκαίρι 2019) και επί της Ομόνοιας (καλοκαίρι 2020).

•Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο άνθρωπος που είχε απογειώσει τον Ολυμπιακό με τις δύο προκρίσεις, τη διετία 2019-2020, αλλά κι ο άνθρωπος που τον προσγείωσε ανώμαλα με τους δύο αποκλεισμούς, τη διετία 2021-22…

Πηγή: sport-fm.gr