Μπάσκετ: Με «όπλο» την άμυνα ο Προμηθέας πάτησε τον ΠΑΟΚ και έστειλε σε τρίτο ματς τη σειρά

Παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Προμηθέας επικράτησε 77-63 του ΠΑΟΚ στην Πάτρα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 τη σειρά των playoffs της Basket League

Ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε σε τρίτο ματς τη σειρά με τον ΠΑΟΚ ο Προμηθέας!

Κυριαρχώντας πλήρως στο παρκέ και παίζοντας εξαιρετική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, οι Πατρινοί, επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση 77-63 του «Δικεφάλου του Βορρά» στο «Τόφαλος» για το Game 2 της σειράς των playoffs της Basket League.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάουαν με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ, σημαντικές λύσεις έδωσαν και οι Χογκ (11π.), Κόντιτ (11π., 6ρ.) και Τόμασον (12π., 6ασ.).

Για τον ΠΑΟΚ, στράφι πήγε η εκπληκτική εμφάνιση του Τζέιλεν Ράιλι, ο οποίος πάλευε μόνος του για τους φιλοξενούμενους, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 32 πόντους (7-9τρ.) και έξι ριμπάουντ.

Το ματς:


Ο Προμηθέας μπήκε πολύ καλά στο παρκέ και με τους Κάουαν και Χογκ να πετυχαίνουν από τρεις πόντους έκαστος, προηγήθηκε γρήγορα με 6-1. Ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, με τους Μαργαρίτη και Φράνκε να ηγούνται στο εκτελεστικό για την ισοφάριση και 11-11 στο 7’. Τα τρίποντα των Ντάνγκουμπιτς και Γκίκα όμως, έφεραν τους Πατρινούς στο +7 (18-11), με τον Τόμασον να διαμορφώνει το 20-13 του δεκαλέπτου.

Οι Πατρινοί συνέχισαν και στη δεύτερη περίοδο να παίζουν με υψηλή ένταση σε άμυνα και επίθεση, και με τον Κόντιτ να πετυχαίνει επτά πόντους στις αρχές του δεκαλέπτου, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +13 για το 32-19 στο 14’. Ένα γρήγορο 7-0 σερί από τον ΠΑΟΚ δια χειρός Ράιλι, όμως, μείωσε τη διαφορά στους 6 (32-26), προτού, ο Προμηθέας «απαντήσει» με ένα δικό του αναπάντητο 8-0 σερί για το μεγαλύτερο προβάδισμα στο παιχνίδι (41-26 στο 19’). Με γκολ-φάουλ του Πόλεϊ στο φινάλε, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 41-29.

Μετά τα πολύ άσχημα ποσοστά του στο πρώτο μέρος, ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρήκε τέσσερα μαζεμένα τρίποντα (!), τρία από τον Ράιλι και ένα από τον Σαλούστρο στις αρχές της τρίτης περιόδου, ρίχνοντας τη διαφορά μέχρι και τους έξι πόντους (48-42 στο 25'). Ο Προμηθέας στη συνέχεια, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά φάουλ των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να βρει εύκολους πόντους από την γραμμή των βολών, πηγαίνοντας τη διαφορά σε διψήφια τιμή, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο +13 και το 57-44.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, με τον Ράιλι να παλεύει μόνος του και χωρίς βοήθειες για τον ΠΑΟΚ, ενώ, η πολυφωνία του Προμηθέα, επέτρεψαν στους γηπεδούχους να ανεβάσουν τη διαφορά μέχρι και το +16 (67-51), με την τελευταία κόρνα να τους βρίσκει νικητές με το τελικό 77-63.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 41-29, 57-44, 77-63.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sport-fm.gr