ΚΑΙΡΟΣ

Ντιόγκο Κόστα: «Το καλύτερο παιχνίδι της ζωής μου - Ο Ρονάλντο είναι παράδειγμα για όλους μας»

Ο ήρωας της Πορτογαλίας, Ντιόγκο Κόστα, μίλησε συγκινημένος για τις αποκρούσεις του που έστειλαν την ομάδα του στα προημιτελικά του Euro

Τι άλλο να κάνει, σπαθιά να καταπιεί; Ο Ντιόγκο Κόστα είναι από χθες βράδυ ο εθνικός… ήρωας της Πορτογαλίας, αφού απέκρουσε το τετ-α-τετ του Σέσκο στην παράταση και τρία πέναλτι στη συνέχεια για να χαρίσει στην ομάδα του την πρόκριση επί της Σλοβενίας στο Euro.

«Ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ζωής μου, γιατί μπόρεσα να βοηθήσω σημαντικά την ομάδα μου. Πάντα αναλύουμε τους αντιπάλους και πώς εκτελούν τα πέναλτι, αλλά ακολούθησα και το ένστικτό μου. Αυτή τη φορά το έκανα τυφλά και δικαιώθηκα», ανέφερε.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι τα πιο δύσκολα, γιατί είσαι… θεατής για σχεδόν όλη τους τη διάρκεια, αλλά πρέπει σε μια στιγμή να αντιδράσεις σωστά. Όμως γι’ αυτό… σκοτώνομαι στις προπονήσεις κάθε χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβαλα σε αυτή την πρόκριση», πρόσθεσε.

Όσο για την αγκαλιά που του έδωσε στο τέλος ο ανακουφισμένος Κριστιάνο Ρονάλντο, που παραλίγο να γίνει μοιραίος; «Όλοι κάνουμε λάθη. Όπως κάνω κι εγώ κι εσείς, έτσι έκανε και ο Κριστιάνο. Το θέμα είναι πώς διαχειρίζεσαι ένα λάθος. Ο Κριστιάνο δουλεύει πολύ σκληρά, κατανοώ απόλυτα την απογοήτευσή του μετά το χαμένο πέναλτι, γιατί αφιερώνει πολύ χρόνο στην προπόνηση. Είναι ένα παράδειγμα για όλους μας και είναι τιμή μου που είμαι συμπαίκτης του», επισήμανε.

Πηγή: sport-fm.gr