F1- Φερστάπεν: «Δεν είχα την πολυτέλεια για λάθη»

Με ακόμη μία επιβλητική εμφάνιση, ο Ολλανδός της Red Bull επικράτησε στο γκραν πρι της Βραζιλίας, στην πίστα Ιντερλάγκος του Σάο Πάουλο

Με τον Μαξ Φερστάπεν (Max Verstappen) να πανηγυρίζει τη 17η νίκη του στους 20 φετινούς αγώνες της Φόρμουλα Ενα, ολοκληρώθηκε χθες το γκραν πρι της Βραζιλίας, στην πίστα Ιντερλάγκος του Σάο Πάουλο.

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull, που έχει εξασφαλίσει προ καιρού τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του, είδε και πάλι πρώτος την καρό σημαία και έφτασε τις 52 νίκες στην καριέρα του, ξεπερνώντας στην τέταρτη θέση τον Αλέν Προστ και φτάνοντας μία νίκη μακριά από τον -τρίτο στη σχετική κατάταξη- Σεμπάστιαν Φέτελ

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Βρετανός Λάντο Νόρις με McLaren, που έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα, ενώ τρομερή μάχη έγινε για το τρίτο σκαλί του βάθρου, μεταξύ του Φερνάντο Αλόνσο και του Σέρχιο Πέρες.

f1

Ο Ισπανός «πιλότος» της Aston Martin ήταν μπροστά, με τον Μεξικανό να «κολλάει» πίσω του και να τον προσπερνάει στον προτελευταίο γύρο, εκμεταλλευόμενος το DRS. Ο άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής, όμως, απάντησε με το ίδιο... νόμισμα στον τελευταίο γύρο και τελικά εξασφάλισε την τρίτη θέση, με διαφορά 53 χιλιοστών του δευτερολέπτου. Καλή παρουσία από τον Καναδό Λανς Στρολ της Aston Martin, που τερμάτισε πέμπτος, ενώ απογοητευτική ήταν η παρουσία των δύο Mercedes, με τον Λιούις Χάμιλτον να περιορίζεται στην όγδοη θέση και τον Τζορτζ Ράσελ να εγκαταλείπει.

Να σημειωθεί ότι ο Σαρλ Λεκλέρκ (Ferrari) τέθηκε εκτός αγώνα στο γύρο σχηματισμού, όταν είχε έξοδο στη στροφή 7 και κατέληξε στις μπαριέρες (έσπασε η εμπρός αεροτομή του). 

«Δεν είχα την πολυτέλεια για λάθη»

f1

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο νεαρός «πιλότος», δήλωσε: «Ισως φαινόταν εύκολο απ' έξω, αλλά νομίζω ότι κατά την διάρκεια των περισσότερων στάσεων, ο Νόρις (σ.σ. ο οποίος τερμάτισε δεύτερος), ισοφάρισε τους χρόνους του γύρου μου. Επρεπε να παραμένω συγκεντρωμένος και δεν είχα την πολυτέλεια να κάνω λάθη. Και εδώ, με τη σημαντική υποβάθμιση των ελαστικών, δεν είναι και το πιο εύκολο. Δεν είναι ότι μπορείς να χαλαρώσεις και να αφήσεις το μονοθέσιο να περάσει στις στροφές χωρίς προβλήματα. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Ευτυχώς, όλα όσα κάναμε σήμερα και αγωνιστικά και από πλευράς στρατηγικής ήταν καλά, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

(Όταν ο Νόρις επέστρεψε σχεδόν στο ύψος του στην αρχή του αγώνα): «Ξαφνικά πλησίασε και δεν περίμενα να πάρει τη στροφή 1, έπρεπε να χρησιμοποιήσω λίγο την μπαταρία μου (. ..) Έπρεπε να και μετά έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω ένα κενό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Formula 1