Φενέρμπαχτσε: «Θέλαμε Ντόρσεϊ από το καλοκαίρι, κατάλαβε πως το μέλλον του είναι στην Ευρώπη»

Τι δήλωσε ο τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε για το πώς έπεισε η ομάδα του τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να υπογράψει

O τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε, Ντεριά Γιανιέρ, μίλησε για το παρασκήνιο της απόκτησης του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

«Ήταν στα ραντάρ μας από το καλοκαίρι, από τα πρώτα ονόματα στον σχεδιασμό μας. Παρότι δεν του είχαμε μιλήσει για πολύ καιρό τότε, ο Ντόρσεϊ ήθελε να κυνηγήσει μια ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ. Έτσι εμείς ακολουθήσαμε ένα διαφορετικό πλάνο. Επικοινωνήσαμε μαζί του στα μέσα της σεζόν, όταν είχε αλλάξει μάνατζερ. Παρά την πρόθεσή μας να τον αποκτήσουμε, ήθελε να δοκιμάσει στην G League. Όμως οι συζητήσεις που είχαμε μαζί του θέρμαναν τη σχέση μας στην πορεία. Ξέρει καλά τα σχέδια που έχουμε στη Φενέρμπαχτσε», τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επικοινωνήσαμε ξανά 3-4 μέρες πριν φύγει από την ομάδα του στην G League. Μιλήσαμε για όλες τις λεπτομέρειες και του αναλύσαμε τα σχέδιά μας ξανά. Του εξηγήσαμε ότι δουλεύουμε για τη δομή της επόμενης σεζόν αλλά και για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Φυσικά ελπίζουμε να μας βοηθήσει άμεσα και αυτή τη σεζόν, αλλά θέλαμε να τον αποκτήσουμε με τη σκέψη και στο μέλλον. Του αναλύσαμε όλες τις λεπτομέρειες και έχει καταλάβει πως είναι καλύτερο για την καριέρα του να συνεχίσει στην Ευρώπη και σε μια ομάδα με μεγάλους στόχους. Οι φιλοδοξίες μας ταυτίζονται και γι’ αυτό υπογράψαμε για 2,5 χρόνια».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως πλησιάζει το deal για την ανανέωση του συμβολαίου του Μάρκο Γκούντουριτς. «Είμαστε εδώ και καιρό σε επαφές μαζί του και είμαστε στο τελικό στάδιο. Δεν περιμένω κάτι αρνητικό και ελπίζω πως θα είναι μέρος του τριετούς πλάνου μας. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για μας», υπογράμμισε.

Πηγή: sport-fm.gr