ΚΑΙΡΟΣ

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας νέος CEO της Ευρωλίγκας

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας ψηφίστηκε ομόφωνα ως ο νέος CEO της Εuroleague για τη νέα αγωνιστική σεζόν, αντικαθιστώντας τον μέχρι πρότινος εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης, Μάρσαλ Γκλίκμαν

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας θα είναι ο νέος CEO της Ευρωλίγκας για την αγωνιστική σεζόν 2023/24.

Ο 42χρονος Λιθουανός General Manager της Ζάλγκιρις Κάουνας ψηφίστηκε ομόφωνα για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης, αντικαθιστώντας τον Μάρσαλ Γκλίμαν, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση μετά από έναν χρόνο παρουσίας.

Στο συμβούλιο των μετόχων που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (15/06), και τα 13 μέλη ψήφισαν υπέρ του Μοτιεγιούνας, ο οποίος πλέον αποχωρεί από GM της Ζαλγκίρις για να αναλάβει τον νέο του ρόλο στην Ευρωλίγκα.

Παράλληλα με το θέμα του νέου CEO, η Euroleague Basketball ανακοίνωσε και την παραμονή του Ντέγιαν Μποντιρόγκα στη θέση του προέδρου, μια θέση που κατέχει από τον Σεπτέμβρη του 2022.

Όσον αφορά τον Παούλιους Μοτιεγιούνας, βρισκόταν στα διοικητικά της Ζαλγκίρις από το 2007, ενώ, από το 2013 και έπειτα είναι πρόεδρος και ιδιοκτήτης του συλλόγου, οδηγώντας την ομάδα σε σημαντικές επιτυχίες στην EuroLeague, φτάνοντας τρεις φορές στα πλέι οφ αλλά και στο Final Four το 2018.

Πηγή: sport-fm.gr