Συντάχθηκε με τον Τιράμ ο Εμπαπέ: «Κρίσιμη καμπή στην ιστορία της Γαλλίας - Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό»

Ξεκάθαρη θέση υπέρ των δηλώσεων του Μάρκους Τιράμ, αναφορικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία πήρε ο Κιλιάν Εμπαπέ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του ματς με την Αυστρία

Και ενώ η Γαλλία ταλανίζεται από τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και τη ραγδαία άνοδο της ακροδεξιάς, η εθνική ομάδα της χώρας, ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στα γήπεδα της Γερμανίας για το φετινό Euro κόντρα στην Αυστρία. Μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, προανήγγειλε εθνικές εκλογές στις 30 Ιουνίου.

Μετά την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων που έφεραν τη Μαρί Λεπέν στην πρώτη θέση των Ευρωεκλογών, ο άσος της Ίντερ και διεθνής της Γαλλίας, Μάρκους Τιράμ, κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην ψηφίσουν υπέρ της ακροδεξιάς.

Ίδια τοποθέτηση έκανε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ενόψει της αυριανής (17/06) αναμέτρησης με την Αυστρία, ο σούπερ σταρ των «τρικολόρ», Κιλιάν Εμπαπέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μοιράζομαι τις ίδιες αξίες με τον Τιράμ, είμαστε σε μία καθοριστική στιγμή για την ιστορία της χώρας μας. Εμπιστεύομαι όλους τους Γάλλους, κάθε ψήφος έχει αξία.

Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι που θα φοράμε αυτή τη φανέλα στις 7 Ιουλίου (σ.σ. διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές).

Είμαι απέναντι σε κάθε εξτρεμισμό και απέναντι σε όποιον προσπαθεί να διχάσει. Δεν θα πρέπει να κρυφτούμε, προσκαλώ τους νέους να ψηφίσουν»
.

Πηγή: sport-fm.gr