EURO 2024-Γαλλία-IFFHS: Οι ιδιαίτεροι αριθμοί-ρεκόρ του 100αρη Ντεσάν

O Ντεσάν έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έφτασε τις 100 νίκες

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.
18+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Η Γαλλία με τη χθεσινή της (17/6) νίκη (1-0) απέναντι στην Αυστρία, έχει πλέον κερδίσει το πρώτο της παιχνίδι και στα έξι μεγάλα τουρνουά υπό τις οδηγίες του Ντιντιέ Ντεσάν.

Οι Γάλλοι- όπως αναφέρει η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS)- δεν ξεκίνησαν ποτέ χάνοντας μια φάση ομίλων του Euro (7 νίκες, 3 ισοπαλίες), ενώ δεν έχουν χάσει τον πρώτο τους αγώνα σε EURO από το 1960 (4-5 εναντίον Γιουγκοσλαβίας, ημιτελικός).

Μάλιστα αυτή απέναντι στην Αυστρία ήταν η 100ή νίκη της Γαλλίας υπό τον Ντιντιέ Ντεσάν, (οι επόμενοι Γάλλοι είναι οι Μισέλ Ινταλγκό και Ραϊμόν Ντομένεκ με 41 νίκες ο καθένας).

Έτσι, ο Ντεσάν έγινε ο τρίτος προπονητής στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έφτασε τις 100 νίκες με την ίδια ομάδα, μετά τον Όσκαρ Ταμπάρες (104) και τον Γιοακίμ Λεβ (122).

Ο «απολογισμός» του Ντεσάν με τη Γαλλία σε 154 αγώνες είναι: 100 νίκες, 30 ισοπαλίες, 24 ήττες.

Ο Ντιντιέ Ντεσάν έγινε ο 4ος Ευρωπαίος προπονητής στην ιστορία με 6+ μεγάλες διοργανώσεις (3 Μουντιάλ, 3 Εuro). Οι άλλοι είναι: Γιοακίμ Λεβ–7 με τη Γερμανία (3+4), Χέλμουτ Σεν–6 με τη Γερμανία (4+2), Φερνάντο Σάντος–6 με Ελλάδα και Πορτογαλία (3+3).

Επίσης, ο Ντεσάν αύξησε τον αριθμό των αγώνων του σε Euro ως παίκτης και προπονητής μαζί σε 25 (13+12), ισοφαρίζοντας τον κάτοχο του ρεκόρ Κριστιάνο Ρονάλντο (25, όλες ως παίκτης). Ωστόσο, το CR7 αναμένεται να πάρει απόψε (18/6) πάλι την πρωτοπορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ