Έκανε την ανατροπή με Πορτογαλία κι ελπίζει για πρόκριση η Εθνική βόλεϊ ανδρών (3-2 σετ)

Παρά το γεγονός πως έχανε 0-2, η Εθνική βόλεϊ ανδρών νίκησε 3-2 σετ την Πορτογαλία στον δεύτερο αγώνα της στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τελ Αβίβ κι ελπίζει για πρόκριση στους «16».

Έστω και στο τάι μπρέικ, η Εθνική βόλεϊ ανδρών νίκησε 3-2 σετ την Πορτογαλία στον δεύτερο αγώνα της στον όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ και, με μια νίκη και μια ήττα με το ίδιο σκορ, ελπίζει βάσιμα για την πρόκριση, ενόψει και του ματς με την Τουρκία το Σάββατο.

Οι παίκτες του Ντάντε Μπονιφάντε διόρθωσαν τα κακώς κείμενα σε σερβίς, υποδοχή κι άμυνα μετά τα δύο πρώτα σετ και «γύρισαν» την αναμέτρηση κόντρα σε μια ομάδα που παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη του αναμενομένου.

Η ελληνική ομάδα δεν μπήκε καλά στο πρώτο σετ κι είδε τους Πορτογάλους να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα. Το 8-13 έγινε 21-20, όμως οι Ίβηρες με τον Μάρκες έφεραν το 25-22.

Στο δεύτερο σετ, η Πορτογαλία άρχισε να πιέζει έντονα τους Ράπτη και Πρωτοψάλτη και δημιούργησε προβλήματα στην ελληνική υποδοχή και στα μισά του σετ η Πορτογαλία έφτασε στο 16-12, με πρωταγωνιστή τον Πίντο κόντρα στους Τζούριτς και Πετρέα, οπότε φτάσαμε στο 25-19.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, οι αλλαγές του Ντάντε Μπονιφάντε κι η συγκέντρωση βοήθησαν τους Κουμεντάκη και Μούχλια να δώσουν το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα. Το μπλοκ της Ελλάδας άρχισε να αποδίδει καλύτερα πάνω στον Πίντο, ενώ τραυματίστηκε κι ο Ταβάρες. Η Ελλάδα έφτασε στο 24-20 και τελικά στο 25-20.

Στο τέταρτο σετ, ο Κουμεντάκης έδωσε πολύτιμες βοήθειες στην αρχή κι ο Μούχλιας μια διαφορά στην επίθεση, ενώ βελτιώθηκε και το ελληνικό σερβίς. Ο Ράπτης ανέβασε την απόδοσή του στο μπλοκ και φτάσαμε στο 22-13 και στο 25-16 για το τάι μπρέικ.

Εκεί, οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει με περισσότερους από έναν πόντο μέχρι το 5-7, όπου Πετρέας και Μούχλιας με μπλοκ έδωσαν προβάδισμα στην Ελλάδα. Η υπερπροσπάθεια του Κοκκινάκη κι ο πόντος του Πετρέα έφεραν το 8-6. Ο Γαλιώτος βοηθούσε στην οργάνωση και φτάσαμε στο 15-12 και στη νίκη.

Τα σετ: 25-22, 25-19, 20-25, 16-25, 12-15

Πηγή: sport-fm.gr