ΚΑΙΡΟΣ

«Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα» λέει το Bloomberg

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Μικροελεγκτές, ημιαγωγοί και άλλα εξαρτήματα παραγωγής τουλάχιστον 9 κατασκευαστών, βρέθηκαν πάνω σε έναν πύραυλο KN-23/24

Ουκρανοί ερευνητές ισχυρίζονται πως έχουν ανακαλύψει κομμάτια που παράγονται από εταιρείες της Δύσης για πυραύλους της Βόρειας Κορέας, τους οποίους χρησιμοποίησε και η Ρωσία για να επιτεθεί στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, μικροελεγκτές, ημιαγωγοί και άλλα εξαρτήματα παραγωγής τουλάχιστον 9 κατασκευαστών, βρέθηκαν πάνω σε έναν πύραυλο KN-23/24, όπως ανέφερε η Επιτροπή Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στην έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη. Ο συγκεκριμένος πύραυλος καταρρίφθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου πάνω από την περιοχή της Πολτάβα στην κεντρική Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία δυτικών μικροηλεκτρονικών ήταν «άσχημα νέα», δεδομένου ότι η Βόρεια Κορέα είναι τιμωρημένη με κυρώσεις. Η επιστημονική και βιομηχανική συνεργασία ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα, Ρωσία, Ιράν με άλλα τρομοκρατικά καθεστώτα.

Βίντεο δείχνει Bορειοκορεάτες στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη Ρωσία  

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Παρασκευή Ουκρανός πολιτικός ανέβασε βίντεο που φέρεται να δείχνει Bορειοκορεάτες στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη Ρωσία.

Ο Άντον Γκεραστσένκο, τέως σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας ανήρτησε το μεσημέρι στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει Βορειοκορεάτες στρατιώτες να εκπαιδεύονται στη Ρωσία. Το βίντεο έχει κάνει από το πρωί τον γύρο των κοινωνικών δικτύων.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος επικαλείται ερευνητές του ανεξάρτητου μη κυβερνητικού ιδρύματος OSINT, που εντόπισαν ότι το βίντεο με τους Βορειοκορεάτες γυρίστηκε σε ένα πεδίο εκπαίδευσης στη Σεργκεγιέβκα στο Πριμόρσκι Κράι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της ρωσικής επικράτειας και συνορεύει με την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: skai.gr