Ραντεβού με την ιστορία για την Εθνική με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα

Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε στις 23:00 το βράδυ η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα, διεκδικώντας την πρώτη της πρόκριση στους «8» ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Δεν επαναπαυόμαστε με την πρόκριση στους ‘16’», διεμήνυσαν στη Συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου ο Φερνάντο Σάντος και ο Βασίλης Τοροσίδης.

«Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία. Χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής.

Χθες Σάββατο, η Εθνική μας προπονήθηκε υπό βροχή στο στάδιο «Αρένα Περναμπούκο», με το τεχνικό επιτελείο να βλέπει τον Ορέστη Καρνέζη να προπονείται κανονικά.

Ο Φερντάντο Σάντος τρόμαξε προς στιγμήν με τον Γιάννη Μανιάτη που δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα. Ωστόσο, ο κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα.

Στις 19:00 θα προηγηθεί η αναμέτρηση της Ολλανδίας με το Μεξικό.

Εν τω μεταξύ, η οικοδέσποινα Βραζιλία έγινε χθες η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ, επικρατώντας στα πέναλτι με 3-2 της αλύγιστης Χιλής. Ό αγώνας έληξε 1-1, με τους Χιλιανούς να «παγώνουν» τη Βραζιλία στα τελευταία λεπτά της παράτασης, όταν σουτ βρήκε το δοκάρι.

Αντίπαλος της «σελεσάο» για την πρόκριση στα ημιτελικά θα είναι η Κολομβία, η οποία πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες, επικράτησε με 2-0 της Ουρουγουάης και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας Βραζιλία-Κολομβία θα λάβει χώρα στις 4 Ιουλίου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ