ΑΕΚ: Μαθαίνει αντίπαλο… ζευγάρι για το Conference League - Όλα τα δεδομένα και οι ημερομηνίες

Το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός της στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League θα μάθει την Τετάρτη (19/6) η ΑΕΚ, μέσω της κλήρωσης που θα διεξαχθεί στις 15:00 στη Νιόν

Κληρώνει για την ΑΕΚ στη Νιόν!

Τα ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλός της στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League για τη σεζόν 2024/25 θα μάθει το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6, 15:00) η «Ένωση».

Ήδη από την Τρίτη (18/6) οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν τους πιθανούς τους αντιπάλους.

Άλλωστε, αντίπαλος της ΑΕΚ μπορεί να είναι α) Μία από τις ομάδες που θα πάρει την πρόκριση από τον 1ο προκριματικό του Conference League (11 και 18 Ιουλίου οι αγώνες) β) Μία από αυτές που θα αποκλειστούν από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League (επίσης 11 και 18 Ιουλίου τα παιχνίδια).

Ο «δικέφαλος» θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς στους δύο πρώτους προκριματικούς γύρους που θα δώσει (2ο και 3ο). Σε ό, τι αφορά τη σημερινή του κλήρωση και τα υποψήφια αντίπαλά του ζευγάρια, να σημειωθεί ότι σε εκείνα που προέρχονται από το Europa League θα χρησιμοποιηθεί ο συντελεστής της ανίσχυρης ομάδας, ενώ σε αυτά του Conference League ο συντελεστής της ισχυρής.

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ (από τον 2ο προκριματικό του Conference) θα ξεκινήσει στις 25 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, την 1η Αυγούστου. Όσον αφορά στο ζευγάρι, με το οποίο θα διασταυρωθεί στον 3ο προκριματικό, θα το μάθει στην κλήρωση της 22 Ιουλίου (οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις και 15 Αυγούστου).

Εφόσον προκριθεί στα playoffs του Conference League -όπου το έργο της θα είναι δεδομένα πιο δύσκολο βάσει των υποψήφιων αντιπάλων- οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου (ουσιαστικά όλα τα ματς των προκριματικών της διοργάνωσης είναι από τις 11 Ιουλίου και κάθε επόμενη Πέμπτη), ενώ η σχετική κλήρωση θα έχει διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης (19/6) θα βγουν από την UEFA τα εννιά υπογκρούπ, με αποτέλεσμα οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ θα περιοριστούν σε τέσσσερις ή πέντε ομάδες.


Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League:
Βέλεζ Μόσταρ - Ίντερ Κλουμπ
Φλοριάνα - Τρε Πένε
Τορπέντο - Μιλσάμι Όρεϊ
Σιαυλιάια - Λεβάντια Ταλίν
Μπάλα Τάουν - Πάιντε Λιμναμέσκοντ
Μαλισέβα - Μπουντούτσνοστ Ποντγκόρια
Αθλέτικ Κλουμπ Εσκάλδες - Ντίντελεγκ
Μαρσαχλοκ - Παρτιζάνι
Άουντα - Τορσάβ
Τζάρβαν - Λίνφιλντ
Νοα - Σκεντίγια
Τίκβες - Μπρέινταμπλικ
Μόρναρ - Ντίναμο Τυφλίδας
Στράσεν - Κουόπιο
Βάασα - Ζάλγκιρις
Τορπέντο Κουτάισι - Τίρανα
Σέλμπουρν - Τζόσεπς
Ακτόμπε - Σαράγεβο
Μπράβο -Νόμαντς
Βίκινγκουρ - Λιεπάχα
Μινσκ - Φιορίτα
Κάερναπφον - Κρούσάντερς
Ταλίνα Κάλεφ - Ουρτάτου
Βάλουρ - Βλάζνια
Μάγκπι - Ντέρι Σίτι

Τα ζευγάρια του 1ου προκριματικού του Europa League, από τα οποία επίσης μπορεί να προκύψει αντίπαλος της ΑΕΚ:
Ελφσμποργκ (Σουηδία)- Πάφος (Κύπρος)
Πακσι (Ουγγαρία) – Κορνιβούλ (Ρουμανία)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) – Μάριμπορ (Σλοβενία)
Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) – Ζίρε (Αζερμπαϊτζάν)
Ρουζομπερόκ (Σλοβακία) – Τομπόλ (Καζακστάν)
Λιάπι (Κόσοβο) – Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)

Οι ομάδες που θα μπουν μαζί με την ΑΕΚ στον 2ο προκριματικό του Conference League:
Ντρίτα (Κόσοβο), Μπραν, Τρόμσο (Νορβηγία), Χάκεν (Σουηδία), Τόρσαβν (Φερόες), Πολίσια Ζιτομίρ (Ουκρανία), Ραντνίσκι (Σερβία), Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία), Προγκρέ (Λουξεμβούργο), Ιμπέρια (Γεωργία), Πούσκας Ακαντέμια (Ουγγαρία), ΤΣΣΚΑ 1948 (Βουλγαρία), Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία), Σαμπάχ, Σουμγκαγίτ (Αζερμπαϊτζάν), Σεντ Πάτρικς Ατλέτικ (Ιρλανδία), Ζίμπρου Σισινάου (Μολδαβία), Ιλβες Τάμπερε (Φινλανδία), Νέμαν Γκρόντνο (Λευκορωσία), Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία), Τρανσιβέστ Βίλνιους (Λιθουανία) και Σλιέμα (Μάλτα).

Πηγή: sport-fm.gr