ΚΑΙΡΟΣ

Υπουργείο Εργασίας: "Μεγάλη σύγκλιση" με την τρόικα, αλλά όχι συμφωνία

Για "μεγάλη σύγκλιση" μεταξύ υπουργείου Εργασίας και τριμερούς στην συντριπτική πλειονότητα των θεμάτων που είναι υπό διαπραγμάτευση έκανε λόγο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, μετά τη συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με την τριμερή

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών σε κανένα από τα ζητήματα, δηλαδή την κατάργηση των τριετιών και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και τη θεσμοθέτηση της ανταπεργίας εκ μέρους των εργοδοτών.

Όλα τα υπό συζήτηση θέματα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα τεθούν υπό συνολική διαπραγμάτευση, την εποπτεία της οποία έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Αυτή την ώρα η τρόικα συναντάται με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής της τριμερούς, με όλα τα προς διαπραγμάτευση μέτωπα να παραμένουν ανοιχτά.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τρόικα δεν συμφώνησαν στις επιπρόσθετες απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων για το 2015 στις οποίες η Αθήνα αντιδρά. 

Σύμφωνα πάντα με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «παρουσιάσαμε όλα τα στοιχεία, με κύρια αιχμή τον νόμο για τη διαδημοτική κινητικότητα, με την οποία κλείνει ο αριθμός των 25.000 υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα έως το τέλος Μαρτίου».

"Το νομοσχέδιο για τις τράπεζες έχει κλειδώσει κατά 99,9%" διαβεβαίωνε πάντως κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά την ολοκλήρωση των πυρετωδών διαπραγματεύσεων με την τρόικα την Παρασκευή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ