ΚΑΙΡΟΣ

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΥΠΕΘΑ για τις συμβάσεις σίτισης στα hotspots

Κριτική στον πρόσφατο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης σχετικά με την παροχή σίτισης στα hot spots Σάμου, Λέσβου και Χίου, ασκούν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμύνης, Επικρατείας και Εσωτερικών, αφήνοντας εμμέσως αιχμές για ανακολουθία λόγων και πράξεων προς τους νησιώτες.

Οι κύριοι Δ. Σεβαστάκης, Α. Μιχαηλίδης και Γ. Πάλλης, υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «παραδόξως» στις συμβάσεις που συνάπτει το κράτος με εταιρίες παροχής σίτισης στα hot spots των συγκεκριμένων νησιών δεν υπάρχει καμία συμμετοχή των τοπικών προμηθευτών τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα να πλήττονται οι τοπικές οικονομίες.

Μάλιστα, καταγράφουν την αίσθησή τους ότι το φαινόμενο της μη επιλογής τοπικών επιχειρήσεων είναι εκτεταμένο και «αντίθετο με την και αρχή της νησιωτικότητας και το κριτήριο της εντοπιότητας», προσθέτοντας με νόημα «και με δεδομένη την δέσμευση στελεχών της Κυβέρνησης κατά τις συναντήσεις τους με τους τοπικούς φορείς και τους Βουλευτές των ως άνω νησιών για ανταποδοτική στήριξη της τοπικής οικονομίας», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για ανακολουθία λόγων και πράξεων προς τους νησιώτες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο επίμαχος νόμος, που στηλιτεύουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, φέρει και τη δική τους ψήφο.

Η ερώτηση των βουλευτών:


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr