«Μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εξάγει στη Ρωσική Ομοσπονδία αγροτικά προϊόντα», είπε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές συνεργασίας στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, αλλά και στους ιστορικούς πολιτισμικούς δεσμούς μεταξύ των δυο χωρών.
Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας «υπέστησαν πλήγμα λόγω του ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις στη χώρα μου δεν έκαναν ό,τι θα μπορούσαν για να αποφύγουν αυτήν την χωρίς νόημα [...] πολιτική των κυρώσεων λόγω της έντασης στην Ουκρανία», με συνέπεια την επιβολή ρωσικού εμπάργκο σε ελληνικά αγροτικά προϊόντα.
Αδιέξοδη πολιτική οι κυρώσεις
Αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ε.Ε. στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτή την πολιτική, κάνοντας λόγο για μια οδό που οδηγεί στο πουθενά. «Ο οικονομικός πόλεμος ως συνέχιση του πραγματικού πολέμου, είναι μια αδιέξοδη πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Συμπλήρωσε δε πως στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής όπου έλαβε μέρος ρώτησε τους υπόλοιπους ευρωπαίους ηγέτες τι ρόλο δίνουν στη Ρωσία στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ε.Ε.
«Δεν πήρα απάντηση από πολλούς» είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας: «Κατά τη δική μου αντίληψη η απάντηση είναι σαφής: η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τη Ρωσία».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως εν μέσω γεωπολιτικής έντασης «πρέπει να δούμε πώς οι λαοί και οι χώρες μας μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς», επισημαίνοντας ξανά πως η χώρα μας «μπορεί να καταστεί συνδετικός κρίκος, γέφυρα μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας».Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.