ΚΑΙΡΟΣ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει καταντήσει «καρπαζοεισπράκτορας» της Ευρώπης

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο ομιλίας του ενώπιον συγκέντρωσης εργαζομένων του ΟΣΕ, κατηγορώντας τη συμπολίτευση πως «έχουν καταντήσει οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης» καθότι «ό,τι τους πουν, το αποδέχονται».

Όπως σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, το «κρίσιμο δεν είναι να ρωτάνε διαρκώς από το πρωί μέχρι το βράδυ ποιο είναι το σχέδιο της αντιπολίτευσης», «δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί κυβερνάνε. Και το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιο είναι το δικό τους σχέδιο».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ενώ κατηγορεί την Κουμουνδούρου για έλλειψη σχεδίου, η κυβερνητική αντιπρόταση είναι «το ΝΑΙ σε όλα.

»Το σχέδιό τους είναι να αποδέχονται οποιαδήποτε αξίωση της τρόικας. Το σχέδιό τους είναι να αποδέχονται βήμα το βήμα μια στρατηγική εκποίησης του δημόσιου πλούτου και φτωχοποίησης των ελλήνων πολιτών. Αυτό είναι το σχέδιο. Το σχέδιό τους είναι το μνημόνιο», συνέχισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχει αντικαταστήσει [...] την κοινοβουλευτική διαδικασία με θεατρικές παραστάσεις συναντήσεων των τριών αρχηγών», θέτοντας σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να διασφαλίσουν την επιβίωση της κυβέρνησης.

«Τις δήθεν μεγάλες διαφωνίες τους και έσπευσαν να βαπτίσουν το κρέας ψάρι και να συνεχίζουν να εφαρμόζουν το καταστροφικό σχέδιο εξόντωσης του ελληνικού λαού», κατέληξε ο αρχηγός της Κουμουνδούρου.Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ