Το σκεπτικό για τις κυβερνητικές αλλαγές τις οποίες αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές.
Όπως εξηγούσαν, ο ανασχηματισμός δεν έγινε λόγω κάποιας αποτυχίας στο έργο της κυβέρνησης, το οποίο θεωρείται επιτυχημένο και γι' αυτό άλλωστε τα περισσότεροι επικεφαλής των βασικών υπουργείων που έχουν διαχειριστεί τις διαδοχικές κρίσεις (Έβρος, Υγεία, Οικονομία) από το Φεβρουάριο και μετά (Σταϊκούρας - ΥΠΟΙΚ, Χρυσοχοΐδης - ΥΠΡΟΠΟ, Δένδιας - ΥΠΕΞ, Παναγιωτόπουλος - ΥΠΕΘΑ, Πιερρακάκης - υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μηταράκης - υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) παραμένουν οι ίδιοι.
Οι πηγές της κυβέρνησης διευκρινίζουν ότι μπήκε σε κάθε υπουργείο ένας ακόμα υφυπουργός όχι για να μεγαλώσει το κυβερνητικό σχήμα, άλλα για να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός χειρισμός των πολύπλευρων ζητημάτων και προκλήσεων που ανακύπτουν όπως δίδαξαν οι αλλεπάλληλες κρίσεις.
Πρόκειται, εξηγούσαν για ισορροπία τεχνοκρατών και κομματικών στελεχών, με πολλά προερχόμενα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ στην κυβέρνηση μπαίνουν και βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά όπως ο Χρήστος Ταραντίλης (κυβερνητικός εκπρόσωπος) και ο Άγγελος Συρίγος (υφυπουργός Παιδείας).
Υπάρχει επίσης ενίσχυση της κυβέρνησης στο Μαξίμου με τον Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ σημαντική και η αναβάθμιση του Κώστα Σκρέκα στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σημειώνεται ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, τον οποίο διαδέχθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών ο Μάκης Βορίδης, και ο Γιάννης Βρούτσης, τον οποίο διαδέχθηκε στο Εργασίας ο Κωστής Χατζηδάκης, μένουν εκτός κυβέρνησης, με τον κ. Βρούτση να αναλαμβάνει πάντως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. Εκτός κυβέρνησης έμεινε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου γιώργος Κουμουτσάκος.
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.