Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωτράπεζας να αντιμετωπίζει την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα από το εάν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γιάνης Βαρουφάκης, Γκίκας Χαρδούβελης ή Γιάννης Στουρνάρας.
Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι του Μεγάρου Μαξίμου, η έκκληση του πρωθυπουργού πηγάζει από την παλαιότερη απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων που επιτρέπεται στην Ελλάδα στα 18,2 δισ. ευρώ επί θητείας Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ αντίθετα αρνείται κατηγορηματικά να αυξήσει το πλαφόν πάνω από τα 15 δισ. για τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Η επικοινωνία με τον κ. Ντράγκι έρχεται στον απόηχο της συνέντευξης του κ. Τσίπρα στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, με την οποία ζήτησε εκ νέου την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων από την ΕΚΤ για την εξυπηρέτηση των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
Σημειώνεται πάντως πως ο κ. Ντράγκι την Πέμπτη απέρριψε το ενδεχόμενο αύξησης του πλαφόν των 15 δισ. για την Ελλάδα, ενώ το ίδιο μήνυμα στέλνει με συνέντευξή του και ο στενός συνεργάτης του κεντρικού τραπεζίτη, Μπενουά Κερέ.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη πως σέβεται απόλυτα την ανεξαρτησία της ΕΚΤ.
Στη συνομιλία του με τον κ. Ολάντ, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε οι εταίροι να τηρήσουν από την πλευρά τους τα όσα έχουν ως τώρα συμφωνηθεί.
Κατά τις ίδιες πηγές πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ικανοποιημένο από την απάντηση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επιστολή του Γιάνη Βαρουφάκη, όπου περιέχονταν επτά μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.