Θεωνάς: Αντισυνταγματική οποιαδήποτε μείωση σύνταξης – Ουδέποτε θέσαμε θέμα

Αντισυνταγματική χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ οποιαδήποτε μείωση επικουρικής ή κύριας σύνταξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και τέως διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, την ώρα που η Καθημερινή αναφέρει ότι η κυβερνητική πρόταση προς τους εταίρους για κάλυψη του κενού στο ασφαλιστικό επιμερίζεται κατά 50% από αύξηση των εσόδων, και κατά 50% από περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ και μερίσματα.

Μάλιστα, ο κ. Θεωνάς ανέφερε ότι «ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο θέμα από υπουργό ή στελέχη της κυβέρνησης», κάνοντας λόγο για «δημοσιεύματα που τρομοκρατούν τους πολίτες».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης πως «ο πρωθυπουργός έχει διαβεβαιώσει τέσσερις φορές τους πολίτες το τελευταίο διάστημα ότι δεν πρόκειται να μειώσει τις συντάξεις.»

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο Αλέκος Φλαμπουράρης μέσω σταθμού μας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 15 με 20% «το πολύ.»

Την ανάγκη η κυβέρνηση καταθέσει την πρότασή της για το ασφαλιστικό επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας την για έλλειψη σοβαρότητας.
Πηγή: skai.gr