ΚΑΙΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα η συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Παρόντες στη συνάντηση των δύο ηγετών είναι επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν - Περίπου μία ώρα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η συζήτηση των δύο ηγετών

Μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ και θεωρείται σημαντική για την πρόοδο των ελληνουτουρκικών σχέσεων και τη διατήρηση του καλού κλίματος και της ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συζήτηση των δύο ηγετών εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Ο πρωθυπουργός κατά την είσοδό του στο «Σπίτι της Τουρκίας», συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη (φωτό Εθνικός Κήρυκας)

Οι αντιπροσωπείες Ελλάδας και Τουρκίας με επικεφαλής τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν

Παρόντες στη συνάντηση των δύο ηγετών είναι επίσης οι Υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν, οι οποίοι συναντήθηκανκαι χθες για την προετοιμασία της ημερήσιας διάταξης και των χρονοδιαγραμμάτων του τετ α τετ Μητσοτάκη Ερντογάν, καθώς επίσης και υφυπουργοί, με τους δύο ηγέτες να αναμένεται να δώσουν τις εντολές για τα επόμενα βήματα, που είναι οι πολιτικές διαβουλεύσεις αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, κυρίως για την υφαλοκρηπίδα.

...........

Πηγή: skai.gr