ΚΑΙΡΟΣ

Στο 40,77% η συμμετοχή έως τις 16.30- Μειωμένη κατά 8% έως τώρα η προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με τον Μάιο

Η τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών - Περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Μειωμένη κατά 8% είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες έως τις 16.30 σήμερα, σε σχέση με την ίδια ώρα στις εκλογές της 21ης Μαϊου, όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τις 5 το απόγευμα από το υπουργείο Εσωτερικών. 

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η συμμετοχή -με στοιχεία από 18920 εκλογικά τμήματα, ποσοστό 88%- ανέρχεται σε ποσοστό 40,77%. Ψήφισαν 3.564.116 άτομα, ενώ την ίδια ώρα τον Μάιο το ποσοστό της συμμετοχής έφτανε το 48,76%, δηλαδή η προσέλευση είναι μειωμένη κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες.
Η μεγαλύτερη συμμετοχή (ήδη άνω του 45% των εγγεγραμμένων έχει ψηφίσει) καταγράφεται στον Βόρειο τομέα Αθηνών , στη Β' Θεσσαλονίκης, το Νότιο Τομέα της Αθήνας, τη Φθιώτιδα και το Ηράκλειο.
Αντίστοιχα, η χαμηλότερη προσέλευση καταγράφεται στη Φλώρινα, την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία και τη Λευκάδα.  

 Ο κ. Σταυριανουδάκης είπε επίσης ότι περί τις 20:30 θα υπάρχει ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα, σε ποσοστά και αριθμό εδρών των κομμάτων και ποιοι συνδυασμοί θα καταφέρουν να μπουν στη Βουλή.

H επίσημη, τρίτη ενημέρωση, έχει ως εξής:

Έως τις 16.30 προσήλθε στις κάλπες το 40,77% του εκλογικού σώματος, ήτοι 3.564.116 ψηφοφόροι, ποσοστό μειωμένο κατά 7,99% σε σχέση με την αντίστοιχη ώρα μέτρησης των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που απέστειλαν στη βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών οι δικαστικοί αντιπρόσωποι 18.920 εκλογικών τμημάτων σε σύνολο 21.634, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 87,5%, κάνοντας χρήση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) της SingularLogic.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης, κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, στη Β’ Θεσσαλονίκης, στην Ανατολική Αττική, στη Φθιώτιδα, στον Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στον αντίποδα, χαμηλότερη είναι η συμμετοχή στην Κεφαλονιά, στην Ευρυτανία, στη Λακωνία, στη Λευκάδα και στη Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα συμμετοχή σημειώνεται στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών (48,13%) και η μικρότερη στη Φλώρινα (25%).

Πηγή: skai.gr