ΚΑΙΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη - Κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας (Βίντεο)

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα - Αργότερα θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα, Δευτέρα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την πρώτη μετά την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία της χώρας.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο ΠτΔ θα έχει την ευκαιρία να έχει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για μια σειρά θεμάτων, όπως οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ευρωτουρκικά, οι διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές εξελίξεις και το Μεταναστευτικό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο και ακολούθως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Προέδρου Μακαρίου. Κατά την τελετή υποδοχής, η φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου, παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο. Τιμές απέδωσε άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Ακολούθως, οι δύο ηγέτες μπήκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, για κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες υπό μορφή γεύματος εργασίας.

Πριν τις διευρυμένες συνομιλίες, οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης θα προβούν σε δηλώσεις.

Νωρίτερα, αμέσως μετά την άφιξή του στην Κύπρο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετέβη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου τον υποδέχθηκε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, κατέθεσε στεφάνι και υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών. Ξεναγήθηκε επίσης στο ηρωϊκό «Νορατλας» που βρίσκεται στον χώρο.

Ακολούθως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου τον υποδέχθηκε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου

Αργότερα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου και ακολούθως, θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Πηγή: philenews.com